🔰
چند نکته در مورد زکات فطره
1⃣زکات فطره یکی از واجبات مالی است که بر کسانی که در غروب شب عید فطر بالغ و عاقل هستند و فقیر نیستند واجب می گردد.
2⃣زکات فطره اعضای خانواده بر عهده سرپرست خانواده است همچنین کسانی که نان خور شخصی هستند زکاتشان بر آن شخص واجب است.
3⃣زمان پرداخت زکات فطره از غروب عید فطر تا پیش از نماز عید برای کسانی که نماز عید می خوانند و تا نماز ظهر برای کسانی که نماز عید نمی خوانند می باشد.
4⃣طبق نظر اکثر مراجع تقلید، زکات فطره حتما باید به فقرا و مساکین پرداخت شود.
5⃣اگر کسی دسترسی به فقیر یا به کسی که فقرا را می شناسد ندارد می تواند به اندازه ای که سهل انگاری در پرداخت قلمداد نشود پرداخت آن را تا پیدا کردن فقیر به تاخیر بیندازد.
6⃣مقدار زکات فطره برای هر نفر معادل سه کیلوگرم قوت غالب مردم می باشد با این حساب بر اساس قیمت گندم ۶۵ تا ۷۰ هزار تومان و بر اساس قیمت برنج حدود ۱۸۰ هزار تا ۲۰۰ هزار تومان می باشد.
7⃣مادامیکه در شهر محل اسکان سرپرست خانواده فقیری وجود دارد بنابر احتیاط واجب نمی شود فطریه را به فقرای شهر دیگری پرداخت کرد مگر اینکه فقیری در آن شهر در دسترس نباشد .
8⃣زکات فطره از واجبات عبادی است از این رو به هنگام پرداخت حتما باید قصد قربت بشود.
9⃣افرادی که خودشان فقیری نمی شناسند می توانند با وکیل کردن افرادی که فقرا را می شناسند و یا مؤسسات خیریه مورد اعتماد و یا کمیته امداد امام خمینی اقدام به پرداخت زکات فطره خود نمایند.
0⃣1⃣طبق نظر اکثر مراجع فطریه را در صورتی که هنوز کنار گذاشته نشده می توان کارت به کارت کرد البته نظر مقام معظم رهبری این است که اگر زکات فطره را جدا کرده باشد، تعویض آن جایز نیست. نظر آیت الله العظمی سیستانی هم این است که در صورتی که مستحق فطریه ای را که به حساب او واریز شده تا قبل از ظهر روز عید به نیت فطریه برداشت نموده و قبض کند صحیح است .
https://eitaa.com/ostovarmeymandi