🌏 اقتصاد مردمی و سنت حسنه پیامبر اکرم(ص)‼️قسمت دوم
🖌حمدان مقدم
راهکارهای نبوی؛
🌴تاسیس بازار اسلامی؛
بازار، غالباً در کنار مسجد و دارالاماره بنا می شد، که این خود نشانه ارتباط وثیق این مراکز با یکدیگر است.
مهمترین بازار مدینه قبل از حکومت اسلامی بازار "بنیقینقاع" نام داشت و در اختیار یهودیان بود. حضرت بهدلیل حساسیت ویژه بازار و نارضایتی از حاکمیت مطلق یهودیان بر آن، در صدد شکستن حاکمیت و سلب انحصار از آنان برآمدند. از اینرو بازار دیگری در مدینه تاسیس کردند و مقررات خاصی در آن وضع نمودند؛ نظیر عدم اخذ خراج از بازاریان، نداشتن جایی مشخص برای فروشندگان و ممنوعیت تجاوز به حریم بازار.
🌴انحصار شکنی ؛
رسول اکرم تمام امتیازات قومی و طبقاتی گذشته را لغو و امنیت بازارها را بهطور کامل تامین کردند. این اقدامات، موجب شکوفایی و رونق بازار شد.
🌴حذف مالیات بازار؛
حذف خراج و هرگونه مالیات، سبب کاهش قیمتها و رونق خرید و فروش در بازار مسلمین شد؛ به این ترتیب، انتقال بازار به مکان دیگر، درآمد مالیاتی یهودیان از بنیقینقاع را بهشدت کاهش داده، که باعث تشدید خشم و نفرت آنان بر مسلمانان گردید.(دانشنامه امام علی (علیهالسّلام)، اقتصاد، ج۷، ص۵۰۹-۵۱۱)
🌴جلوگیری از گرانی(حذف دلالان)؛
از مهمترین عوامل گرانی، وجود واسطههای نابجاست و مؤثرترین عامل در جلوگیری از تورم، حذف دلالهاست. پیامبر (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) در اینباره فرمود: «به استقبال کالا نروید تا وارد بازار شود.» همچنین میفرمود: «نباید فروشنده شهری، میانجی کالای روستایی شود.»
منافع این کار ؛
اولاً: با کمشدن واسطه غیرمفید، از افزایش قیمتها جلوگیری میشود، ثانیاً: صاحب کالا به علت ناآگاهی از بهای آن در بازار، دچار غبن نمیشود، ثالثاً: با ورود کاروانیان به شهر، جنس در بازار عرضه شده و در اختیار همه مردم قرار میگیرد، نه یک گروه خاص در بیرون از بازار.
🌴 نهی و جلوگیری از احتکار است؛
پیغمبر (صلیاللهعلیهوآلهوسلّم) در این باره فرمود: «هرکس خواربار را چهل روز احتکار کند، بیگمان از خدا بیزاری جسته است و خداوند نیز از او بیزار است.»
آن حضرت، ناظرینی را بر بازار مکه و مدینه نصب نمودند تا دستورات حکومت اسلامی اجرایی شود.
#خانه_داری_شغل_است
#فلسطین_اشغالی #لبیک_یا_خامنه_ای #بانک_ها_غلط_میکنند #اقتصاد_اسلامی #حمدان_مقدم #ویروس_اندلس #کیفیت_حق_الناس_است
https://virasty.com/r/Esl
http://eitaa.com/joinchat/3102867473C6ea69afc6c