در صفحه 57کتاب با واحد پول ایران ریال آشنا می شود به ارزش سکه ها پی می برد و اعداد سه رقمی را این بار با سکه ها آموزش می بیند، در یک فعالیت دست ورزی و مغازه بازی سکه ها را در تبادلات مالی وارد کرده و تبدیل می نمایند مثلاً چند سکه یک ریالی را میدهد ( 10تا سکه یک ریالی) یک سکه 10ریالی را دریافت میکند.
در این فعالیت بهتر است از نمادهای ده ــ دهی و مضارب 10کمک گرفته شود تا در ابتدا تبدیلات را یاد بگیرند.
معلم باید او را به این نتیجه برساند که پول به شکل سکه و اسکناس با ارزش های مختلف وجود دارد، برای صرفه جویی در وقت و هزینه های ساخت سکه ها، بانک، سکه های 1ریالی را می گیرد و هر 10سکه 1ریالی را یک سکه 10ریالی بر می گرداند و یا هر 10تا سکه 10ریالی را یک سکه 100ریالی برمی گرداند.
ــ در صفحه 57الگوی عددی 4تا 4تا و 3تا 3تا و 7تا 7تا را به نمایش می گذارد.
ــ در صفحه 58با پر کردن محور ده ــ دهی محاسبات جمع و تفریق یک عدد سه رقمی مثل 100با اعداد دو رقمی با مضارب ده را به راحتی از روی محور و با هدایت چشم در حرکت رو به جلو و رو به عقب در محور، جمع و تفریق میکند و به صورت ردیفی مینویسد و بدون اینکه انتقال صورت گیرد به راحتی با محور جمع و تفریق می کند. ارزش سکه ها را مینویسد
پایین بیاید
#توصیه: فعالیت ها عملی و کاربردی تر اجرا شوند و دانش آموزان از نزدیک ساعت و حرکت روی ساعت، چرتکه، چینه صدتایی، سکه و تبدیلات سکه را حس نمایند و اجرا نمایند.
هدا رومزی
سرگروه آموزشی پایه دوم ابتدایی استان خوزستان