┈•••༶༓(نامه شصت و سوم)༓༶••┈
🌹🌼🌼نامه 63🌼🌼🌹
مقدمه :
عبدالله بن قیس ، معروف به
ابوموسی اشعری یکی از شخصیت های برجسته ی بصره و کوفه بود . اون از طرف عمر فرماندار بصره شد و در زمان عثمان به فرمانداری کوفه منصوب شد . در زمان حضرت علی علیه السلام و تا اوایل جنگ جمل هم همچنان فرماندار کوفه بود .
ظاهرا در همان ابتدای غوغای طلحه و زبیر،
عایشه نامه ای به او می نویسه و اون رو به سمت گروه خودش ، یعنی اصحاب جمل می کشونه.
وقتی سپاه جمل در بصره بودند، امام نامه ای رو به او می نویسه و ازش میخاد که مردم کوفه رو برای جنگ با اصحاب جمل آماده کنه .
ولی اون مردم رو توی مسجد جمع می کنه و واسشون یه سخنرانی می کنه و با نقل یه حدیث از حضرت پیامبر صلی الله علیه و آله، اونا رو از یاری کردن امام منصرف می کنه .
اون به مردم می گه :
علی ، امام هدایت است و بیعت باهاش صحیح و مشروع. اما اینکه بخواین باهاش همراه بشین و با اون به جنگ با اصحاب جمل برید ، حرامه .
چون اصحاب جمل مسلمانند و اهل قبله و پیامبر فرمود : هر وقت بین امت اسلامی فتنه و جنگی اتفاق افتاد، شما کناره گیری کنید و در هیچ کدام از دو جبهه وارد نشید .
خبر این سخنرانی و این استدلال ابو موسی به امام علی علیه السلام رسید .
ایشوننم این نامه 63 رو واسش می نویسن و با لحن بسیار تندی ازش میخان که یا مردم رو علیه اصحاب جمل بسیج کنه و یا از سمتش کناره گیری کنه .
امام در این نامه استدلالهای ابوموسی رو خیلی سربسته و گذرا جواب میدند .
حامل این نامه ، ا
مام حسن علیه السلام و
مالک اشتر بودند . وقتی امام حسن نامه رو به اون میدند و مردم رو از مضمونش باخبر می کنند ، ابوموسی در مسجد کوفه با امام یه مشاجره تندی می کنه که مالک اشتر دخالت می کنه و با تندی ازش میخاد که همین الان دارالحکومه رو ترک کنه . اونم از مالک یه شب مهلت میخواد و اونجا رو ترک میکنه .
ابو موسی بعدها در جنگ صفین دوباره نقش آفرین میشه و با زور خوارج به عنوان نماینده تحمیلی امام در حکمیت شرکت می کنه و اون افتضاح رو به بار میاره .
ماقبلا ماجرای جالب و عجیب و غریب حکمیت رو گفتیم . واسه خوندنش می تونید 👈
اینجاااااااا رو مطالعه کنید .
#امام_علی
#نهج_البلاغه
#امیر_المومنین
---<<نهج البلاغه ص600نامه62>>---
پای حرف امام علی (ع)||◇👇
@harfe110
@harfe110
@harfe110
@harfe110