📝
#یادداشت_تحلیلی
🔺در پی دومینوی ناکامیهای دولت در تحقق اهداف و برنامههای خود از قبیل به ثمر نشستن برجام، کاهش تحریمها و از همه مهمتر رونق اقتصادی منجر به عدم توانایی دولت در تامین منابع شد.
🔺از یک سو با شکست برجام عدم پایبندی آمریکا و اروپا به تعهدات خود و تنگتر شدن حلقه تحریمها و کاهش فروش نفت، دولت در تامین منابع ارزی با مشکلات عدیدهای مواجه گردید، و از سوی دیگر با رکود حاکم بر صنعت و تولید کشور، تعطیلی کارخانهها و سودده نبودن بخش اعظمی از فعالیتهای اقتصادی طی سالهای اخیر تحقق منابع ریالی حاصل از مالیات بر عملکرد اشخاص حقوقی امکانپذیر نشد. لذا دولت را مترصد کرد که با فشار بر قشر عظیمی از جامعه این کمبود منابع را از طریق حذف یارانه خانوار، افزایش قیمت سوخت، افزایش قیمت ارز و وضع مالیات بر درآمد افراد جبران نماید.
در صورتی که انتظار میرفت که با افزایش حقوق (که همواره کمتر از میانگین تورم بوده است) سقف پلههای مالیاتی افزایش یابد، اما برخلاف انتظارات، همانگونه که مشاهده میشود حلقه نرخهای مالیاتی طی سالهای اخیر تنگتر شده تا سهم دولت را از سهلالوصولترین منابع ریالی یعنی مالیات بر درآمد افراد بیشتر شود.
🔺بنابراین وضع غیر منطقی و ناعادلانه مالیات، که به تحمیل ناکامی دولت در دستیابی به اهداف، کمکاری و ضعفهای سایر بخشها به دوش قشر متوسط و آسیب پذیر جامعه است، باعث کوچک شدن سفره و فشردن گلوی قشر عظیمی از جامعه میشود؛ که به افزایش نارضایتی های اجتماعی منتج خواهد شد، و دل هر انسان آزادهای را به درد میآورد.
📎
فایل با کیفیت تصویر
✍️ ابراهیم نجفی، کارشناس ارشد مالی و اقتصادی
اندیشهجویان استاد حسن عباسی
📡
@Hasanabbasi_students