🔸امسال تب کریمه کنگو خطرناکتر ظاهر شده است
نهبندانی، رئیس گروه بیماریهای واگیر دانشگاه علوم پزشکی مشهد :
🔹در سال ١۴٠٢ دانشگاه مشهد ۴٢ مورد مشکوک به تب کریمه کنگو داشت که از آنها نمونهگیری شد و فقط یک نفر مبتلا شناسایی شد که درمان شد.
🔹در سال ١۴٠٣ از ٧ نفر مشکوک نمونهگیری شد و هیچ مبتلایی در مشهد وجود نداشت اما در باقی استانها بالای ۶ مورد مبتلا به این بیماری شناسایی شد و یک نفر نیز فوتی داشتیم، بنابر این امسال این بیماری کمی خطرناکتر ظاهر میشود.
🔹این بیماری از طریق گزش کنه منتقل و ایجاد میشود و این کنهها در محل نگهداری احشام و بدن حیوانات بیشتر رشد میکنند و کنه از طریق گزش مستقیم فرد و یا از طریق گزش حیوان میتواند این ویروس را منتقل کند.
🔹هرگونه تماس با گوشت تازه که مراحل بهداشتی را طی نکرده میتواند فرد را مبتلا کند.
🔹گوشت از مراکز بهداشتی تهیه شود، از جگر، جگر سفید، کلهپاچه، دل و قلوه تا ۴٨ساعت استفاده نشود و در یخچال نگهداری شود و ذبح غیربهداشتی و غیرمجاز انجام نشود.
🔹اگر گوشتی به دست شما رسید که از سالم بودن آن مطمئن نبودید بدون تماس با گوشت تازه آن را ٢۴ ساعت در ظرف پلاستیکی و در یخچال نگهداری کنید.
🔹برخی فکر میکنند اگر گوشت را فریز کنند از این ویروس پاک میشود در صورتی که این تفکر بسیار اشتباه است.
🔹کسانی که کارشان به هر نحوی به ذبح دام و یا پاک کردن گوشت و کلهپاچه مربوط است باید حتما از شیلد، ماسک، دستکش دوجداره استفاده کنند، حتی پاک کردن عرق صورت در صورتی که دست خونی باشد خطرناک است و ویروس از پوست به ظاهر سالم نیز میتواند انتقال پیدا کند.
🔹اگر پس از مصرف گوشت، یا تماس با گوشت و یا کنه دچار تب و بدندرد شدید به نزدیکترین مرکز درمانی مراجعه کنید و اگر کنه به پوست بدن شما چسبیده بود آن را روی بدن له نکنید./اخبارمشهد
@Havadesmashhad