🔻آیتالله اعرافی در پیش نشست کنگره صدسالگی حوزه:
❇️ تاسیس و بازتاسیس حوزه قم پاسخی به نیاز بزرگ معنوی و اجتماعی و سیاسی بود
◻️ تاریخ هزارساله قم نباید نادیده گرفته شود
◻️ عنوان سالگشت و بازتاسیس حوزه علمیه قم به این خاطر است که تاریخ هزارساله قم، نادیده گرفته نشود.
◻️ حوزه قم نه تنها سیاسی بود، بلکه در ذات آن یک پیام بزرگ اجتماعی، سیاسی و بین المللی داشت.
قضایای مشروطه درس هایی به روحانیت و حوزه های علمیه داد از جمله اینکه با حوزه نجف دستمایه و سرمایه بزرگ داریم اما اگر در ایران به عنوان محور تشیع بخواهیم کارهای بزرگ را رقم بزنیم نیاز به یک پایگاه محوری داریم.
◻️ پایه ریزی حوزه قم برای مقابله با اقدامات ضددین انجام شد و این هنر بزرگ آیت الله العظمی حائری بود، لذا بازتاسیس حوزه قم پاسخی به نیاز بزرگ معنوی و اجتماعی و سیاسی بود.
◻️ قم در تاریکترین عصر پادشاهی ایران، حوزه بزرگی را به وجود آورد.
شکل گیری حوزه علمیه قم، اعجازی در عصر جدید بود.
این حوزه بعد از مشروطه و جنگ جهانی دوم شکل گرفت.
◻️ یکی از نمادهای حوزه در بین سلسله مراجع، آیت الله گلپایگانی بودند، ایشان شخصیتی ذوابعاد بودند. هر وقت خدمت ایشان می رسیدم، دنیایی از اطلاعات پیرامون مسائل بین المللی دارند.
◻️ قم این ظرفیت را داشت که نهضت امام خمینی(ره) را تولید کرد و این دستاورد کافی است و در کنار آن، تنوع و تکثر حوزه های دانشی است.
◻️ راه اندازی دبیرخانه سالگرد بازتأسیس یا احیای حوزه علمیه قم یکی دیگر از اقدامات حوزه در راستای ارائه دستاوردهای آن و در سده گذشته میباشد.
در این راستا پانزده گروه علمی شکل گرفته است که حرکت علمی گستردهای محسوب میشود.
به همت کارشناسان و اساتید علوم مختلف برنامههای کلان و راهبردی برای افق پیش روی حوزههای علمیه طراحی شده است که سایر سازمانها هم جهت ارتباط گیری و همکاری با حوزه میتوانند آنها را مورد مطالعه قرار دهند.
https://hawzahnews.com/xbCfP
@HawzahNews| خبرگزاریحوزه