دوستان گرامی متن روایتی بلند بالا از امام صادق علیه السلام در خصوص اعمال مهم در روز عاشورا
👇🏻👇🏻👇🏻
⭕️ دستورالعملی مهم برای روز عاشورا، که اثر نورانیّت آن تا چهار نسلِ بعد میماند
( بهترین عملِ روز عاشورا )
عبدالله بن سِنان، از اصحاب امام صادق علیه السّلام، نقل میکند: روز عاشورا، بر سَرورم امام صادق علیه السّلام وارد شدم. دیدم رنگپریده و اندوهگین است و اشک از چشمانش، همانند لؤلؤ، جارى است. گفتم: اى پسر پیامبر خدا! چرا گریه مىکنید؟ خداوند چشمانت را گریان نکند؟ به من فرمودند: آیا غافلى؟ آیا نمىدانى که در چنین روزى، حسین بن على علیهما السّلام کشته شد؟ گفتم: سَرورم! نظر شما درباره روزه گرفتن در روز عاشورا چیست؟ فرمودند: روزه بگیر امّا بدون تصمیم و نیّت روزه (گرسنه و تشنه باش)، و افطار کن، امّا نه با سرخوشى (و غذاهای لذیذ)، و روزه عاشورا را کامل نکن، و افطار را ساعتى پس از وقت فضیلت نماز عصر و با جرعهاى آب انجام بده. چرا که در چنین ساعتى (عصر عاشورا)، جنگ با خاندان پیامبر اکرم فرو نشست و آن واقعه بزرگ متوقّف شد، در حالى که سى کشته از آنان در جمع یارانشان بر زمین افتاده بود، که داغ این کُشتهها براى پیامبر اکرم گران بود، و اگر پیامبر صلى الله علیه و آله زنده میبودند، خودش صاحب عزا بود.
آنگاه، امام صادق علیه السلام گریستند تا این که محاسن مبارکشان با اشکهایش خیس شد.
سپس فرمودند: اى عبد الله! بهترین کارى که در این روز انجام مىدهى، این است که جامه و لباس تمیز بپوشى و تسلُّب کُنى. گفتم: تسلُّب یعنى چه؟ فرمودند: دکمههای لباس را باز کنى و آستینهایت را بالا بزنى و خود را به شکل ماتمزدگان درآورى.
👈🏻 بعد به بیابان، یا جایى که کسى تو را نبیند، یا به مکانی که تنها باشی، یا جای خلوت برو، در زمانى که روز بالا آمده باشد. آن گاه، چهار رکعت نماز با رکوع و سجده کامل، و با خشوع، مىخوانى و در هر دو رکعت، سلام مىدهى (دو نماز دو رکعتی). در رکعت اوّل، سوره حمد و سوره کافرون، و در رکعت دوم، سوره حمد و سوره توحید را مىخوانى. (سپس سلام میدهی و بعد) دو رکعتِ دوم را به جا مىآورى و در آن، در رکعت اوّل، سوره حمد و سوره احزاب و در رکعت دوم، سوره حمد و سوره منافقون و یا هر سوره قرآن که میخواهی بخوان. سپس سلام مىدهى و صورت خویش را به سمت قبر امام حسین علیه السّلام مىکنی و مقتل امام حسین علیه السّلام را در نظرت مجسّم مىکنى و بر ایشان و هر کس از فرزندان و خانواده با ایشان بوده سلام و درود مىفرستى، و قاتلینشان را لعن میکنی و از آنان بیزارى مىجویى. خداوند متعال، با این دستورالعمل، درجات تو را در بهشت بالا مىبرد و گناهانت را مىریزد. آن گاه تلاش کن در آن جایى که هستى (در بیابان، یا در خلوت، یا هر جایى که هست) چند قدم راه برو و بگو: «إِنَّا لِلَّهِ وَ إِنَّا إِلَیْهِ راجِعُونَ رضىً بقضاء اللَّه و تسلیماً لأمرِه.» در این حال، باید حالت غم و اندوه داشته باشى. و خداى سبحان را بسیار یاد کرده، و استرجاع کن: (إنّا للَّه و إِنَّا لِلَّهِ وَ إِنَّا إِلَیْهِ راجِعُونَ را فراوان بگو). و هنگامى که از قدم زدن فارغ شدى، برگرد و در همان جایى که نماز خواندى، قرار بگیر و بِایست و بگو:
اللَّهُمَّ عَذِّبِ الفَجَرَةَ الَّذینَ شاقّوا رَسولَکَ وحارَبوا أولِیاءَکَ، وعَبَدوا غَیرَکَ وَاستَحَلّوا مَحارِمَکَ، وَالعَنِ القادَةَ وَالأَتباعَ ومَن کانَ مِنهُم فَخَبَّ وأوضَعَ مَعَهُم أو رَضِیَ بِفِعلِهِم لَعناً کَثیراً. اللَّهُمَّ وعَجِّل فَرَجَ آلِ مُحَمَّدٍ، وَاجعَل صَلَواتِکَ عَلَیهِ وعَلَیهِم، وَاستَنقِذهُم مِن أیدِی المُنافِقینَ المُضِلّینَ وَالکَفَرَةِ الجاحِدینَ، وَافتَح لَهُم فَتحاً یَسیراً، وأتِح لَهُم رَوحاً وفَرَجاً قَریباً، وَاجعَل لَهُم مِن لَدُنکَ عَلى عَدُوِّکَ وعَدُوِّهِم سُلطاناً نَصیراً.
آن گاه دستانت را بلند کن و به حالت قنوت بگیر، و در حالى که دشمنان خاندان رسول اکرم را نیّت میکنی، در این حالت این دعا را نیز بخوان:
ادامه دارد...
اللَّهُمَّ، إنَّ کَثیراً مِنَ الامَّةِ ناصَبَتِ المُستَحفَظینَ مِنَ الأَئِمَّةِ، وکَفَرَت بِالکَلِمَةِ وعَکَفَت عَلَى القادَةِ الظَّلَمَةِ، وهَجَرَتِ الکِتابَ وَالسُّنَّةَ، وعَدَلَت عَنِ الحَبلَینِ الَّذَینِ أمَرتَ بِطاعَتِهِما وَالتَّمَسُّکِ بِهِما، فَأَماتَتِ الحَقَّ وجارَت عَنِ القَصدِ، ومالَأَتِ الأَحزابَ وحَرَّفَتِ الکِتابَ، وکَفَرَت بِالحَقِّ لَمّا جاءَها، وتَمَسَّکَت بِالباطِلِ لَمَّا اعتَرَضَها، وضَیَّعَت حَقَّکَ وأضَلَّت خَلقَکَ،