منفورترین حلال یا جنگ گلادیاتورها!❗️
مقدمه
یکی از اعمال مشروع و جائز در اسلام که در روایات از آن به منفورترین حلال تعبیر شده طلاق است، اهمیت توجه به ابعاد این حلالِ منفور تاجایی است که یکی از سُور قرآن به سوره طلاق نامگذاری شده است و در آن ضمن تشریح احکام طلاق، توصیه شده که در هنگام بروز اختلافات میان زن و مرد، خویشان آنها تلاش کنند تا در حد امکان از بروز پدیده شوم طلاق جلوگیری کنند، همچنین در شرع مقدس اسلام احکامی وضع شده تا زوجین با رعایت آنها امکان بروز طلاق را به حداقل برسانند.
طلاق یا بائن است یا رجعی
در فقه اسلامی، طلاق به دو نوع بائن و رجعی تقسیم می شود و اما از آنجا که قریب به اتفاق طلاق ها در ایران به صورت رِجعی صورت می گیرد، برخی از احکام طلاق رجعی را که کمتر کسی گفته و شنیده است را متذکر می شوم، جالب است بدانید که در طلاق رِجعی، تا زمانی که زن در عده طلاق ( سه طُهر یا معادل سه ماه ) است، همه ی احکام زوجیت میان زوجین برقرار است.
برخی از احکام میان زوجین طلاق گرفته در زمان عده طلاق عبارتند از:
۱. در صورت فوت یکی از زوجین ديگري از او ارث میبرد!
۲. زن بدون اجازه همسرش نمیتواند از منزل خارج شود!
۳. مرد حق ازدواج با خواهر زن را ندارد!
۴. در صورت رجوع مرد در ایام عده، زن باید از او تمکین کند و نیازی به عقد ازدواج نیست!
۵. آرایش کردن زوجه در مقابل زوج در زمان عده نه تنها جایز بلکه رُجحان دارد تا زوج را به رجوع تشویق و تحریک کند.
۶. جایز بودن شستن جناره یکدیگر پس از مرگ در زمان عده...
نکته فقهی؛ زنان یائسه و خانم های دوشیزه عده طلاق ندارند.
حالا شما این احکام نورانی را مقایسه کنید با فرهنگ فاجعه بار جامعه ما که در آن اولا؛ در مدرسه و دانشگاه چندان خبری از دروس متناسب با زندگی مشترک نیست چرا که هدف از تعلیم و تربیت رسمی در جهان امروز تربیت شهروندان متخصص بهنجاری است که در خدمت نظام سرمایه داری یا شبه سرمایه داری قرار گیرند، ثانيا؛ خیلی از خانواده ها بجای دعوت به سازش، مصالحه و اصلاح ذات بین زوجین، توصیه به کشتن گربه درب حجله می کنند! ثالثا؛ افراد بیمار دلی با رفتارهای هیستریک، جشن طلاق برگزار کرده و با دعوت از دیگران و انتشار عکس ها و کلیپ های آن جشن های کذایی، دیگران را تشویق به اقدام به طلاق می کنند! رابعا، وکلای محترم محاکم قضایی به سبک گلادیاتورها، به دنبال برنده شدن در نزاع بین زوجین بر می آیند، تا جایی که زوجه قبل از جلسات رسیدگی به درخواست طلاق آنها، از منزل زوج خارج شده و به وکلا وکالت می دهند که در حد توان در غیابشان حق و حقوق آنها را از زوج بگیرند!
البته هنوز هستند وکلای محترمی که با چشم پوشی از درآمدهای حاصل از پرونده های شوم طلاق، تلاش می کنند تا بین زوجین صلح و سازش برقرار کنند، هر چند که متأسفانه تعداد آنها چندان زیاد نیست!
✍علی ارجمند عین الدین
🍃