♦️
فرهنگ سیاسی
🔰جلیلی: اگر مدیران ارشد رئیس جمهور به فرهنگ صحیح سیاسی اهتمام داشته باشد و آن را از کارگزاران خود به صورت جدی مطالبه کند، قطعا آثار مثبت آن در جامعه پدیدار خواهد شد.
کاندیدای سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری در گفتگویی پیرامون «فرهنگ سیاسی»:
🔹آسیبهای امروز در فرهنگ سیاسی کشور فراتر از جناحهای سیاسی و یا قوهای خاص از قوای کشور است.
🔹شرط اول در کار سیاسی، رفتار و کلام صادقانه است؛ اگر صداقت حاکم باشد، انتخاب افراد براساس رفاقتها و علایق شخصی صورت نخواهد گرفت و با تبعیت از فرهنگ صحیح سیاسی کشور، کمهزینه و کارآمد اداره خواهد شد.
🔹یکی از مهمترین آسیبها، غلبه «نمایش» به جای «کار واقعی» و «گزارش کار» جای «کار» است. باید مراقب بود که نمایش صرف، اصالت پیدا نکند.
🔹«نتیجهمحوری» یک ضرورت برای فرهنگ مدیریت است. وقتی قرار باشد نتیجهای به دست بیاید و عملکرد مسئول ارزیابی بشود، آنگاه انتصابات صرفا جنبه سیاسی نخواهند داشت و شکل اتوبوسی نخواهد گرفت.
🔹وقتی از برخی مسئولین «نتیجه» میخواستیم برای ما «گزارش کار» مینوشتند و خود آن مسئولان اپوزیسیون وضعیت تحت امر خود بودند!
🔹مجلس شورای اسلامی که وظیفه نظارتی دارد، این نظارت را باید به گونهای اعمال کند که اگر وزیری برنامه ارائه داد یا رئیس جمهور کسی را منصوب کرد، «نتیجه»ی روند اجرای برنامهها و عملکرد افراد نیز مورد نظارت قرار بگیرد.
🔹یکی از مولفههای ارزیابی کارآمدی این است که مدیر کارآمد فرصت برای نشان دادن خودش ندارد و آن فرصت را هم برای کار صرف میکند.
🔹باید «توجه به اولویتها» به عنوان یک فرهنگ در عرصه سیاسی کشور حاکم شود. یک رئیس جمهور هر چقدر هم قوی و با برنامه باشد، تنها 4 سال برای حل مشکلات فرصت دارد؛
🔹«ترجیح مصالح واقعی مردم بر تمایلات مقطعی» یکی از دیگر ضروریات فرهنگ سیاسی است.ممکن است کاری را که مصلحت واقعی مردم است را انجام دهید اما در دوران مسئولیت شما نتیجه نهایی بدست نیاید اما ثمره نهالی که کاشتهاید، سالهای بعد به مردم خواهد رسید.
🔹اگر کارهای اصلی و مصالح واقعی قربانی کارهای زودگذر و نمایشی بشود، برای کشور آسیب به همراه خواهد داشت.
🔹«عدم تمرکز بر روی کارها» و «پرداختن به موضوعات کاذب» از دیگر آسیبهای فرهنگ سیاسی کشور است؛اگر تمرکز کافی بر روی موضوعات اساسی صورت نگیرد، نمیتوان مشکلات را حل کرد.
🔹فرهنگ دیگری که باید در عرصهی سیاسی کشور رایج شود این است که مسئولین در کنار دفاع از تصمیمات خود، نقاط منفی آن را نیز صادقانه به مردم اعلام کنند.
🔹اگر پیشاپیش به مردم گفته شود که نقاط منفی تصمیمات چیست و اهمیت نقاط مثبت آن نسبت به این نقاط منفی مطرح شود، آنگاه در برابر واکنشها و اعتراضها، انفعال و تزلزل در تصمیمگیری رخ نخواهد داد.
🔹«گفتگو با گروههای مردمی و مشارکت دادن آنها در امور کشور» با به یک فرهنگ سیاسی تبدیل شود.
🔹اولین گلایه مشترک اصناف این است که وقتی قرار است درباره صنفی تصمیم گرفته شود و یا بخشنامهای صادر شود، قبل از تصمیمگیری نهایی، نقطه نظرات آن ها شنیده نمیشود.
🔹یکی دیگر از آسیبهای فرهنگ سیاسی کشور را، «قائم به فرد بودن» برخی روندها در طول مدیریت افراد است؛ استفاده مدیران از تجربه مدیران قبلی باید یک امر رایج در فرهنگ سیاسی کشور بشود.
@entekhabeaslahjalily