#مفاهیم_کاربردی
✅ فرق بین غر زدن با مطالبه گری
♦️غر زدن
در زبان فارسی به معنی زیر لب و با خشم سخن گفتن است. در فرهنگ لغت وبستر هم به تحریک کردن یا سرزنش و اصرار مداوم تعریف میشود. یکی از اصلیترین مشکلات غر مداوم این است که معمولا اثرگذار نیست و به ندرت آنچه که فرد در حین غر زدن میخواهد، به دست میآورد.
🔹مطالبهگری
خواستن یک حق و پیگیری برای رسیدن به آن حق است و بهعنوان یکی از مصادیق امر به معروف و نهی از منکر نهتنها حق بلکه رسالت عموم مردم در راستای مقابله با فساد، استقرار عدالت حداکثری و در نهایت تحقق تمدن نوین اسلامی در عصر کنونی است.
اما چگونه است که گاه جریان مطالبهگری از مسیر اصلی خود منحرف شده و دچار افراطیگری و بیخردی میشود؟
چه میشود که تلاش برای اصلاح امور نظام و آرمانخواهی جای خود را به تخریب، افترا و جوسازیهای رسانهای میدهد؟ و یا چطور ممکن است سیاستزدگی افراطی و تعصبات جناحی، زمینهساز مطالبهگریهایی غیر عالمانه و به دور از انصاف شده و در این مسیر آبروهایی رفته و دیگر بازنگردد؟
پاسخ تنها یک چیز است: "عدم آگاهی و یا عدم به کارگیری شاخصهای مطالبهگری صحیح"
اینکه به محض دیدن یک ناکارآمدی یا بحران مدیریتی و به صرف ادعا و نقل قول یا شنیده، آبروی کسی را به بازیچه بگیریم، مصداق بیاخلاقی است. پس تحقیق و تفحص و سنجیدن تمام جوانب، شرط یک مطالبهگری عالمانه و منطقی است.
از آنجا که تخریب، فضای گفتوگو را مسدود میکند، توجه به اصل انصاف در پرسشگری و پرهیز از توأم کردن مطالبهگری با پرخاش و بدگویی، شاخصه دیگری در مطالبهگری است که رهبر انقلاب آن را متذکر شدند.
همراه کردن مطالبهگری و انتقاد و اعتراض با راه حلهای خوب و قابل اجرا و استمرار در مطالبهگری تا حصول نتیجه نیز از شاخصههای دیگر مطرح شده از سوی رهبر انقلاب در دیدار با دانشجویان بود.
❗️همیا : یکی از کارهای اصلی اندیشکده گفتمان سازیه
#هر_مسجد_یک_اندیشکده (همیا)
عضو بشید و رسانه باشید👇
🆔
@hmyair