#گفتگوی_اختصاصی/ بخش پنجم
🔰 تا ندانیم فضای مجازی و موانع آن چیست، نمیتوانیم قانونی جامع وضع کنیم.
🎙دکتر مهدی مشکی، هیات علمی موسسه امام خمینی(ره)
🔺صد درصد فضای مجازی بر فرهنگ و دیانت تاثیرگذار است. بنده مثال بزنم که برخی چیزها به لحاظ فقهی کاملا با حلال و حرام خداوند منافات دارد. مثلا فضای مجازی فیلم بد نشان دهد و نظریات بد منتشر کند، جوان هم به سراغ آن برود و منحرف شود؛ میگوییم که این حرام است.
🔺حال یک گام از حوزه فقه بیرون بیاییم؛ فضای مجازی چقدر در تغییر سبک زندگی و تفکر انسانها دخالت کرده است؟ (کاری به محتوا ندارم، فضای مجازی خود یک ساختار است) چقدر سبک زندگی را عوض کرده است؟
🔺این ساختار یک سبک زندگی را تغییر میدهد. بحث فقه و حلال و حرام هم نیست. فضای مجازی ساختار و سبک زندگی را عوض میکند.
🔺اینکه شما آرام آرام تمام دانش و اطلاعاتت را فقط از طریق فضای مجازی حل و فصل میکنید و از جای دیگری قبول نمیکنید؛ اینها سبک زندگی و تفکر انسان را عوض میکند.
🔺خود غربیها که مدرنیته را آوردهاند، کتاب مینویسند و میگویند از زمانی که ارتباط انسانها از شفاهی به نوشتار و الان از نوشتار به دیداری تبدیل شده است (یعنی از وقتی که با دیدن، میفهمد)؛ از لحاظ عقلی انسان مشکلاتش بیشتر شده است.
🔺قانونگذاریِ کنترلی صد در صد مفید است. منتهی تا شما ندانید فضای مجازی چیست و موانع آن چیست، نمیتوانید قانون درستی وضع کنید.
🔺بنده معتقدم قانون باید وضع شود؛ اما قانونی که قبل از آن موضوع قانون را کاملا شناخته باشیم؛ من معتقدم فضای مجازی را نشناختهایم و تا وقتی نشناخته باشیم، قانونی که وضع میشود، کامل نیست.
#حکمرانی_دینی
#طرح_حمایت_از_کاربران_فضای_مجازی
➡️
https://t.me/hokmrani_dini
➡️
https://twitter.com/hokmrani_dini
🆔
@hokmrani_dini