💠 اضافه بر مطالب بالا، خداوند متعال در یک قاعده کلی، کسب جایگاه برین در آخرت را (که به ضرورت در گرو زندگی خوب و برین در این دنیا میباشد) در گرو «عدم استعلاجویی و استکبار» معرفی میکند :
✨ تِلْكَ الدَّارُ الاَخِرَةُ نجْعَلُهَا لِلَّذِينَ لَا يُرِيدُونَ عُلُوًّا فىِ الْأَرْضِ وَ لَا فَسَادًا وَ الْعَاقِبَةُ لِلْمُتَّقِينَ / (آرى،) اين سراى آخر تو را (تنها) براى كسانى قرار میدهيم كه اراده برتریجويى در زمين و فساد را ندارند؛ و عاقبت نيك براى پرهيزگاران است.
🔑 دقت در آیه فوق نشان میدهد که بین علو، استعلاطلبی و فساد و به تبع آن، ویرانی و هلاکت رابطه علت و معلولی وجود دارد. بنابراین تا اینجا روشن شده که «استعلا و برتریجوی انسان» اولین بذر انحراف جامعه انسانی است.
❓ اما چگونه «استعلاء» میتواند زمینهساز آسیبهای تمدنی در دورههای مختلف تاریخی شده باشد؟
✅ پاسخ آنکه : برتریجویی بشر نسبت به حق و حقیقت که مظهر آن خداوند و کلام الهی میباشد سبب میشود که انسان به زیر بار معارف الهی نرفته و اولویت را به هوی نفس خود بدهند.
💠 نکته مهم که نباید از دقت دور بماند اینکه منظور از هوی نفس تنها به شهوت و تمایلات جنسی نیست بلکه منظور از «میل انسان» است که غالبا افسار عقل را به دست گرفته و به دنبال خود کشانده و از آن با تولید توجیههای به ظاهرا عقلانی یاری میجوید، در این صورت انسان مصداق آیه « أَفَرَأَيْتَ مَنِ اتَّخَذَ إِلهَهُ هَواه» میشود.
✍🏼حجتالاسلام حسین عباسیاصل
📂جزوه تحریف سبک زندگی
____________________________
#میراث،اندیشکدهسبکزندگیاسلامی
🔸️
http://eitaa.com/joinchat/2804023296C83f7060f0f