🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹
آیا شایسته است به بهانهی بیماریهای واگیر، مساجد و مشاهد مقدسه را ترک کنیم؟
رُوِيَ أَنَّهُ إِذَا وَقَعَ الطَّاعُونُ فِي أَهْلِ مَسْجِدٍ فَلَيْسَ لَهُمْ أَنْ يَفِرُّوا مِنْهُ إِلَى غَيْرِهِ.
💠 شیخ صدوق -رحمه الله- در معانی الاخبار گوید:
روایت شده چنانچه طاعون بر اهل مسجدی واقع شود، برای ایشان جایز نیست که از آن مسجد به سوی جای دیگری فرار کنند.
معاني الأخبار، ص255
عَلِيُّ بْنُ جَعْفَرٍ فِي كِتَابِهِ عَنْ أَخِيهِ مُوسَى علیه السلام قَالَ: سَأَلْتُهُ عَنِ الْوَبَاءِ يَقَعُ فِي الْأَرْضِ هَلْ يَصْلُحُ لِلرَّجُلِ أَنْ يَهْرُبَ مِنْهُ قَالَ يَهْرُبُ مِنْهُ مَا لَمْ يَقَعْ فِي مَسْجِدِهِ الَّذِي يُصَلِّي فِيهِ فَإِذَا وَقَعَ فِي أَهْلِ مَسْجِدِهِ الَّذِي يُصَلِّي فِيهِ فَلَا يَصْلُحُ لَهُ الْهَرَبُ مِنْهُ.
💠 علی بن جعفر گوید از امام کاظم علیه السلام دربارهی بیماری «وبا» که در سرزمینی واقع شود پرسیدم، آیا شایسته است که شخص از آن سرزمین بگریزد؟
امام (ع) فرمود: [میتواند] بگریزد مادامی که [وبا] در مسجدی واقع نشده که در آن نماز میخواند. پس اگر [وبا] بر اهل مسجدی که در آن نماز میخواند واقع شود، شایسته نیست که از آن بگریزد.
مسائل علي بن جعفر و مستدركاتها، ص117
وسائل الشيعة، ج2، ص431
بحار الأنوار (ط - بيروت)، ج6، ص122
پس چگونه است که در این ایام، اولین و بیشترین تأکید افراد -مسئول یا غیر مسئول، مذهبی یا بیدین- بر محدودیتِ حضور در مساجد و مشاهد مشرفه و ترکِ آنها قرار گرفته و هر جاهلی دستور تعطیلی حرمها را صادر میکند؟!
و بسی مایهی تأسف که بر خلاف اقدام شایستهی تولیت حرم قم در رفع محدودیتها، در حرم رضوی آوازِ اطاعت از این بیاحترامیها نسبت به مشاهد بلند شده و تعطیلیِ حرم را تابع دستورِ مُشتی مسئولِ بیکفایت اعلام میکنند!
🔹🔸🔹🔸🔹🔸🔹