📍سختیهای ساختن انیمیشن در ایران! | انیمیشن ایرانی بنیامین در نهمین روز از عیدانه۱۴۰۰
🔻 حامد تأملی، پژوهشگر و کارشناس کودک گفت: برای منفیکردن شخصیتها از کلماتی مثل «میکشمت!» استفاده شد که شیوه درستی برای این کار نیست. الفاظ در ذهن کودک مینشیند و تاثیر تربیتی بر ذهن کودکان دارد. کودکان کلمات را یاد میگیرند و سعی میکنند از آنها در زندگی استفاده کنند. صحنههای خشنِ نامناسب نیز در انیمیشن وجود دارد.
او تاکید کرد: ولی بحث اصلی من درباره مفاهیم مذهبی و نحوه انتقال آنها به کودکان است؛ آیا توانستیم ویژگیها و تصویر منجی را نشان دهیم؟ اینکه منجی چه کار خواهد کرد و چه قدرتی دارد؟ اینها چون ملموس نیستند کودک نمیتواند تصوری عینی از مفهوم داشته باشد.
مصطفی حسن آبادی تهیه کننده اثر گفت: من هم قبول دارم که انیمیشن بنیامین برای سنین نُه به بالا ساخته شده است اما متاسفانه در ایران به دلیل تولید کم انیمیشن، وقتی انیمیشن وارد سینما میشود بسیاری علاقه دارند که همراه با کودکان چهار یا پنج ساله به سینما بروند. البته ما به ردهبندی سنی توجه داشتیم و برای مخاطبین زیر شش سال تیزری تولید کردیم که بحث خشونت و مواردی که مناسب نبود در آن آورده شد تا خانوادهها آگاه شوند.
تهیهکننده اثر درباره مفاهیم انتزاعی توضیح داد: ما در شروع کار در نظر داشتیم که ممکن است کودکان زیر شش سال فیلم را ببینند و هیچ بازخوردی نگیرند؛ به همین دلیل سعی کردیم با افزایش گرههای داستانی و هیجان برای آنها هم لذتبخش باشد ولی مخاطب هدف ما بچههای بین دوازده تا چهارده سال بود و سعی کردیم سوالات دینی آنها را پاسخ دهیم.