✴️ چرا پول نفت را بین مردم تقسیم نمی کنیم تا فقر از بین برود و مردم ثروتمند شوند؟
🔰 مطابق قانون درآمدهای حاصل از فروش نفت، به شکل زیر باید تخصیص داده شود:
1⃣سهم صندوق توسعه ( ۴۰درصد) برای طرح های عمرانی و زیرساختی کشور و همچنین ذخیره روز بحران مثل وقایع طبیعی.
2⃣سهم هزینه و توسعه شرکت نفت (۱۳/۵ درصد)
3⃣ سهم مناطق محروم نفت خیز( ۳درصد)
4⃣مابقی برای واردات کالاهای اساسی.
🔸چنانچه می دانید امسال یکی از بهترین سالهای فروش نفت را پشت سر می گذاریم. در ۱۰ ماهه سال جاری ۲۹ میلیارد و ۹۰۰ میلیون دلار نفت فروخته شده است. اگر فرض کنیم تحریمی وجود ندارد و همه دلارهای حاصل از نفت فروخته شده به کشور باز گردد( که در عمل چنین چیزی نیست)، در این صورت اگر از این درآمدها سه مورد اول ذکر شده در بالا را کم کنیم، و هزینه کالاهای اساسی ( ۴۴درصد) را بین مردم تقسیم نماییم، به هر نفر در هر ماه تقریبا ۷۵۰ هزار تومان تعلق می گیرد. لذا آنگونه که تصور می شود سهم هر نفر مبلغ چندانی نیست. اما چند نکته وجود دارد:
🔺وقتی دولت ارز حاصل از درآمد نفتی را بین مردم تقسیم کند در این صورت برای واردات کالاهای اساسی باید با ارز آزاد اقدام به تامین بازار نماید که این موضوع باعث ایجاد تورم چند صد درصدی در کشور می شود. در واقع اقدامات دولت در تامین کالاهای اساسی اثر بیشتری بر تقویت قدرت خرید مردم دارد تا تقسیم ارز به صورت یارانه. ضمن اینکه تخصیص یارانه نقدی از کانال نقدینگی باعث تورم مضاعف می شود.
🔺نکته بعدی اینکه با تورم مزمن دو رقمی در کشور به مرور زمان یارانه اعطایی از دولت ارزش خود را از دست می دهد. لذا تخصیص ارز به کالا بهتر از تخصیص آن به مردم می باشد.
#ایران_قوی
🔘این کانال یک اتاق تحلیلی و تبیینی است :
https://eitaa.com/majmaehadianbasir