نفوذدرقزاقستان هم از دیدچینی ها پنهان نمانده است
قزاقستان که بیابانی بی روح و هم مرز با چین است و نزدیک قطب مهم اوراسیا ایستاده است
در قزاقستان جرثقیلهای بزرگ چینی،به جای کشتیها، کانتینرها را به قطارها میاندازند چین و قزاقستان وارد مرز جدیدی در تجارت جهانی شده اند.
برنامه زیرساختی ۱ تریلیون دلاری که به یک کمربند یک جاده معروف است و هدفش احیای جاده کهن ابریشم و تجاری دیگری میان آسیاو اروپا برای پمپاژ کالاهای چینی به بازارهای خارجی است» قمار چینیها نه تنها نوعی تجدید سازمان در مسیرهای حل و نقل جهانی است بلکه سیاست داخلی قزاقستان و سیاست جهانی را هم تحت تأثیر قرار میدهد .
مرز قزاقستان با چین طی جنگ سرد منطقه نظامی بود.اما امروز نه تنها دیگر نشانی از شوروی نیست بلکه کشورهایی که روزگاری در بلوک ابرقدرت سابق شرق قرار داشتند امروز در زمره اقمار چشم بادامیها محسوب می شوند. قزاقستان که بزرگترین کشور در آسیای مرکزی است و روزگاری از مسکو اداره میشد، از سال ۱۹۹۱ به بعد ضمن حفظ روابط خوب با مسکو تلاش کرد تا از زیر یوغ مسکو خارج شده و روابط با چین را بهبودبخشد.تکمیل خط لوله نفت میان قزاقستان و چین درسال ۲۰۰۹ انحصارخط لوله روسی را شکست.
نظربایف رئیس جمهور قزاقستان بود که احیای مسیر تجاری جاده ابریشم را پیشنهاد داد. این رویکرد یک رویکرد چند بعدی است از یک سو، موجب آزادی قزاقستان و آزادی عمل این کشور در برابر روسیه میشود؛
از سوی دیگر،زمینه های پیوندو نزدیکی اقتصادی بیشتر را با چین فراهم میکند؛ در عین حال قزاقستان به نقطه ای محوری در استراتژی سیاست خارجی چین در آسیای مرکزی تبدیل میشود؛