📌
چرا نمىگذارند خانمى با هفت قلم آرايش و طنازى از اين سو به آن سوى خيابان راه برود؟
#شهیدبهشتی
🔹لاٰ إِكْرٰاهَ فِي اَلدِّين یا مقابله حکومتی با عدم رعایت حجاب اسلامی!!
🔹ايمان آوردن به اسلام، الزامى، اجبارى و اكراهى نيست. اما وقتى كه اسلام را به عنوان دين قبول كردم ديگر بعد از آن نسبت به يكايك آوردههاى اسلام با تمام وجودم عشق مىورزم. د
يگر اين طور نيست كه من هم اسلام را قبول دارم، هم ندارم. مگر مىشود كه آدم اسلام را قبول داشته باشد و براى خواندن نماز صبح - آن هم در تابستان - پا نشود؟ كارگر در ماه رمضان تابستان روزه نگيرد؟ اگر گاهگاهى خواستند فيلمهاى سكسى در سينما نشان بدهند نگو كه نرو يا فيلم را نياور. نيار. آخر اين چه آزادى شد؟ چرا نمىگذارند انسان آزادانه فيلمهاى سكسى تباهكننده وارد كند؟ دلش مىخواهد برود و تماشا كند، آزاد است. تو فيلم سكسى بياور توى سينما نمايش بده، انسان هم آزاد است مىخواهد مىرود، مىخواهد نمىرود. اين مىشود آزادى. داشتن استخرهاى شناى مختلط براى زن و مرد چيز خوبى است، حالا اگر كسى مقدس مآب و ديندار است خودش آنجا نرود.
زنها و مردها با شيوهها و لباسهاى نامطلوب و ناموزون توى جامعه بيايند و به محل كارشان بروند. عيبى ندارد. اگر يك زن خيلى متدين است، خودش نرود، خودش نكند. اگر يك جوان متدين است، خودش چشمش را زير بيندازد. اگر خانمى با هفت قلم آرايش و طنازى از اين سو به آن سوى خيابان راه مىرود، او آزاد است، اين هم آزاد است. او
آزاد است اينجورى راه برود، اين هم آزاد است نگاه نكند. ما اينجور آزادى را نفى مىكنيم. ...
🔹اگر مىبينيد كه مىگوييم ما از حاكميت و حكومت ليبرالها بر جمهورى اسلامى ايران احساس نگرانى مىكنيم از باب اين است كه ما عينيت اين حاكميت را در زادگاه تفكر ليبراليستى ديدهايم و شنيدهايم، ديدهايم يا برايمان نقل كردهاند و شنيدهايم.
🔹ما مىبينيم آنجا راه به سوى تباهى انسان گشوده است نه به سوى شكوفايى انسان. چرا؟ براى اين كه د
ر يك محيط اجتماعى كه دائماً زير فشار اشعه مرئى و نامرئى جاذبههاى جنسى قرار دارد، آيا انسان واقعاً آنجا آزاد است؟ البته كه نيست.
...
🔹اگر شما وقتى در يك ادارهاى رئيس هستى، ديديم در برابر تبعيض و ظلم حساس هستى، اگر ديديم در برابر فساد حساس هستى، در برابر رشوه حساس هستى، در برابر فاصله زياد حقوقها و درآمدها حساس هستى، د
ر برابر كيفيت پوشش خانمهاى كارمند حساس هستى، در برابر روابط و طرز گفت و شنود آقايان و خانمهاى كارمند با يكديگر حساس هستى، و همه اينها را با حساسيت مىكوشى به راه خدا و راه عفت و راه پاكدامنى و راه تقوا و راه عدالت و راه راستى و راه درستى بياورى، بالاى چشم مايى. ما با اسمت كارى نداريم. ما فقط اين را مىگوييم كه در جامعه بشرى، (اينجا خوب دقت بشود) يك مقدار قيد و بند اجتماعى ضرورت دارد و اين قيد و بندها چند پشتوانه دارد:
۱. پ
شتوانه ايمان انسانها. البته اين بهترين پشتوانه است. وجدان انسانها و ايمان انسانها منشأ تعهد انسانها نسبت به اجراى احكام و قوانين و مقررات اين ايدهآل است.
۲. قانون و اعمال قانون به وسيله دولت و حكومت و نهادهاى مسئول اجتماعى، همراه با اعمال قدرت. م
ا نمىتوانيم فكر كنيم كه همه بر اساس وجدانشان و ايمانشان هميشه قانون را رعايت مىكنند. اگر كسانى پيدا شدند كه از قانون تخلف مىكنند بايد با قدرت جلوى آنها را گرفت. البته اعمال اين قدرت بر طبق تعاليم اسلام بايد صرفاً به وسيله حكومت باشد.
#حجاب
منبع: حسینی بهشتی، سیدمحمد. 1397.
#لیبرالیسم. انتشارات روزنه. صص38-42
@iran1401ghaviiii 🇮🇷