✅ تبیین های عاشورایی
🔴 چه کسانی حسین (ع) را یاری نکردند؟ 1⃣
🔸در میان کسانی که امام حسین (ع) را یاری کردند و کسانی که در مقابل امام در لشکر یزید قرار گرفتند، گروه ها، طیف ها و افرادی دیده می شوند که دست از یاری حسین (ع) کشیدند. شناخت این گروه ها و طیف ها اهمیت ویژه ای دارد.
🔸بسیاری از افراد این جریان ها کسانی بودند که در ظاهر یا حتی در مواردی در باطن، طرفدار و محب سیدالشهدا (ع) بودند و شاید در بسیاری مواقع هم همراه اهلبیت (ع) بودند، اما این حب و ارادت مانند جریان رهروان سیدالشهدا (ع) حب و ارادت تام و کامل نبود؛ به طوری که حاضر نشدند با نهضت عاشورا همراهی کنند و هزینه قیام در کنار امام حسین (ع) را بپردازند.
🔵 گروه اول :
🔻افرادی که در رکاب اهلبیت (ع) حرکت میکردند، اما به دنبال منافع مادی و دنیوی خود بودند.
📗 تبیین:
🔻1⃣ ائمه اطهار (ع) از یک سو به دنبال برپایی حکومت بودند و از دیگر سو، دارای جایگاه و اعتبار در بین مردم بودند. از این رو عده ای با استفاده از این موقعیت بدنبال دستیابی به مطامع دنیوی خود بودند. بخشی از مردم کوفه و بصره، جزء این گروه قرار می گیرند.
🔻2⃣ از چهرههای برجستهی این دسته، احنف بن قیس، یکی از سران قبایل بصره است که در جنگ صفین همراه امام علی (ع) بود اما وقتی امام حسین (ع) در مسیر حرکت بهسوی کربلا طی نامهای از او کمک می خواهد، در پاسخ امام (ع) می گوید: «قد جرّبنا آل أبی الحسن فلم نجد عندهم إیالة ولا جمعا للمال ولا مکیدة فی الحرب» : «ما فرزندان اباالحسن را آزمودهایم. در نزد اینها از توانایی حکومت کردن، جمعآوری مال و ثروت و حیله و مکر در جنگ خبری نیست.»
🔻3⃣ احنف بن قیس با این جمله راز همراهی گذشتهاش با اهل بیت (ع) را فاش می کند، زیرا به صراحت می گوید که من بارها خاندان علی (ع) را درک کردهام، کنار آنها که باشی، نه پول و ثروتی نصیبت می شود و نه پست و مقامی و نه در جنگها اهل نیرنگ هستند.
👈 پس قسم اول از این جریان بهدنبال منافع مالی و دنیوی خود بودند و هر جبههای که این مسائل در آن تأمین میشد، به آن روی می آوردند.
ادامه دارد ....👇
🌺🍃ابر حریفی شو 👇
🆔
@Iranian_Central_Cloud