#شریف_لک_زایی
#مصاحبه_علمی
#امام_موسی_صدر
✅شریف لک زایی:نمونههای موفق چندانی از میانرشتهایها نداریم/ هماندیشی متخصصان قرآنی و علوم انسانی
💠عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی با تشریح دیدگاه امام موسی صدر درباره ظرفیت تمدنسازی قرآن کریم، بیان کرد: در همین مسیر تمدنسازی ظرفیت مباحث میانرشتهای مطرح میشود؛ یعنی میتوانیم نظریات مختلفی مانند نظریه دولت و حتی نظریات خردتری مانند نظریه امنیت، عدالت و آزادی را از قرآن به دست آوریم. بنابراین با تقویت میانرشتگی میتوانیم با استخراج نظریات از آیات در زندگی از آنها استفاده کنیم.
یکی از انواع تعاملات میان شاخههای مختلف علوم انسانی با یکدیگر که پس از پیروزی انقلاب اسلامی به آن نگاه ویژهای شد، مطالعات میانرشتهای قرآن کریم است که گفتمانهای مختلفی را در دانشهای متعدد ایجاد کرده و چندوجهی بودن پدیدهها، مسائل و پیشگیری از تحویلانگاری، پژوهشگران را از مطالعات میانرشتهای ناگزیر کرده است.
🔶به همین دلایل قرآن کریم نیز در دوره معاصر بسیار در معرض چنین پژوهشهایی قرار گرفته است، لیکن به دلیل دربرگیری علوم مختلف، ورود متخصصان متعهد از رشتههای مرتبط با حوزههای نظریهپردازی در قرآن، نقش بسیار مؤثری در توسعه مطالعات قرآنی دارد و میتواند راهبردهای نوینی را برای پژوهشگران حوزه دین فراهم سازد. خبرگزاری ایکنا در همین راستا با شریف لکزایی، پژوهشگر علوم سیاسی و عضو هیئت علمی پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی، به گفتوگو پرداخته است. وی علاوه بر سابقه تحقیق در زمینه سیاست اسلامی، با آرای قرآنی و نظریات تفسیری امام موسی صدر نیز به خوبی آشناست. مشروح این گفتوگو در ادامه از نظر میگذرد؛
💠
جزئیات خبر در پایگاه اطلاع رسانی ایسکا (پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی)
🌐
https://b2n.ir/784179