⏪🔴 قرآن و ابنای اسرائیل
⏪ 🔴 58- پیروان شیطان
وَاتَّبَعُوا مَا تَتْلُو الشَّيَاطِينُ عَلَى مُلْكِ سُلَيْمَانَ(بقره/ 102)(1)
♦♦!! دوران فرمانروایی حضرت سلیمان(ع)، از ادوار مهم رواج سحر و جادوگری در تاریخ یهود است و پس از آن نیز نقش یهودیان در شیطان گرایی مهم و مؤثر بوده است.(2)
شیطان به گواهی آشکار قرآن کریم، تنها نیست، بلکه «قبیله»، «ذریّه» و «جنود» دارد. «از عنوان «جنود ابلیس» به دست می آید که تمام ارواح شریره از ابلیس که رئیس آنهاست پیروی می کنند.»(3) پیروان شیطان تابع هیچ منطقی نیستند. خرافی اند و از روی تقلید کورکورانه یا پیروی از هوی و هوس یا تعصبات بی جا به جدال با حق و حق پرستان می پردازند(4) و بنی اسرائیل به دلایل گرفتاری به همین رذایل به دام شیاطین و پیروی از آنها درافتادند؛ یعنی «اینها که پیوسته عهدها و کتاب خدا را پشت سرافکندند، از چیزهایی پیروی کردند که شیاطین به زیان ملک سلیمان می خواندند»(5) تا در سایه سیاه سحر و جادوگری و اوهام و طلسمات، اساس ملک سلیمانی را که بر پایه ایمان و حکمت و عدالت استوار بود، متزلزل گردانند.
بنی اسرائیل چنانکه پیشتر اشاره کردیم، در پیروی از شیاطین «تا آنجا پیش رفتند که پیامبر بزرگ الهی، سلیمان را نیز متهم ساختند که اگر عوامل طبیعی به فرمان اوست یا جن و انس از او فرمان می برند، همه مولود سحر است. آری این است راه و رسم بدکاران که همیشه برای توجیه مکتب خود، بزرگان را متهم به پیروی از آن می کنند.»(6)
1- بنی اسرائیل از آنچه شیاطین بر ضد فرمانروایی سلیمان(ع) می خواندند، پیروی کردند.
2- شریفی دوست، حمزه و مظاهری سیف، حمید رضا، شیطان گرایی، چ اول، قم: صهبای یقین، 1391، صص 70 و 73
3- ر.ک. اعراف/ 27 و کهف/ 50 و شعرا/ 94 و 95 و قرشی سید علی اکبر، قاموس قرآن، ج 4، چ دهم، تهران: دارالکتب الاسلامیه، 1367، صص 38- 39
4- ر.ک. مکارم شیرازی، ناصر، تفسیر نمونه، ج 14، چ شانزدهم، تهران: دارالکتب الاسلامیه، 1376، ص 12
5- طالقانی، سید محمود، پرتوی از قرآن، ج 1، چ سوم، تهران: شرکت سهامی انتشار، 1356، ص 240
6- مکارم شیرازی، ناصر، تفسیر نمونه، ج 1، چ نوزدهم، تهران: دارالکتب الاسلامیه، 1363، ص 372
(إل یاسین)