💠گام بیست و هشتم: مشاوره پشتیبانی مطمئن:
✅ نکات مشاوره:
🔸ششم: خود رأی بودن، سستاندیشی و سطحی فکر کردن، دمدمی مزاج بودن و لجاجت از آفات مشاوره است. مشاوره برای صاحب این صفات فایده ندارد، چرا که خودرأی اگر مشورت هم کند، در پایان به حرف کسی عمل میکند که مطابق با میل او نظر داده باشد. انسان سست اندیش و سطحینگر هم توانایی فهم مشورتهای دوراندیشانه را نداشته و نمیتواند آن را پذیرفته و عمل کند. دمدمی مزاجها شاید در جلسهٔ مشاوره، تمام حرفهای مشاور را تصدیق کنند؛ اما پس از آن خیلی راحت تغییر جهت داده و آهنگ دیگری را ساز میکنند، انسان لجوج هم موفقیت خود را در مخالفت میبیند.
🔸هفتم: قبل از مشاوره از خداوند طلب خیر کنیم تا خداوند مشاور صالحی را در مقابلمان گذاشته و آنچه را که به صلاحمان است بر زبانش جاری کند.
🔴 حکمیّت، مشاورهای خانوادگی در اختلاف جدی:
حکمیّت را میتوان نوعی همفکری نامید که در مواردی که کار به جاهای باریک کشیده و ممکن است حرف طلاق به میان آید، پا پیش میگذارد. حکمیّت دستوری قرآنی است؛ پس قبل از هر سخن دیگری آیهٔ قرآنی آن را از نظر میگذرانیم.
وَ إنْ خِفتُم شِقاقَ بَینِهِما فَابعَثُوا حَکَما مِن أهْلِهِ وَ حَكَماً مِنْ أهْلِها إنْ يُرِيدا إصْلاحاً يُوَفِّقِ اللهُ بَيْنَهُما إنَّ اللهَ كانَ عَلِيماً خَبيراً؛ و اگر از جدایی میان آن دو[زن و شوهر] بیم دارید، پس داوری از خانوادهٔ آن [شوهر] و داوری از خانوادهٔ آن[زن] تعیین کنید. اگر قصد اصلاح داشته باشند، خدا میانِ آن دو سازگاری خواهد داد. آری! خدا دانای آگاه است.
تدبّر در این آیه نکات بسیار لطیف و زیبایی را برای ما به ارمغان خواهد آورد؛ امّا اما از میان همهٔ نکات این نکتهٔ کلیدی قابل توجه است که خداوند در اختلاف خانوادگی، وقتی صحبت از طلاق به میان میآید، به زن و شوهر اجازهٔ تصمیم مستقل نمیدهد؛ بلکه پیش از تصمیم به طلاق به آن دو دستور میدهد دو نفر دیگر را وارد عرصهٔ اختلاف خود کرده تا آنها هم تلاش خود را برای اصلاح این زندگی انجام دهند.
ادامه دارد...
#تا_ساحل_آرامش
#کتاب_سوم
#محسن_عباسی_ولدی
🔰به کانال «جهاد زنان» در ایتا بپیوندید👇
💞
@jahadalmarah