🌷🌷مبحث ۱۰۸۶ اسفند ۱۴۰۱ شمسی
🌹خلاصه ای از زندگی پر بار حضرت علی اکبر علیه السلام :
🌹ولادت حضرت:
حضرت در یازدهم شعبان، سال۴۳ قمری در مدینه منوره دیده به جهان گشود.(۱)
پدر گرامی اش امام حسین بن علی بن ابی طالب علیهما السلام و مادر محترمه اش لیلی بنت ابی مرّه بن عروه بن مسعود ثقفی است.(۲)
🌹شخصیت علی اكبر علیه السلام:
حضرت جوانی خوش چهره، زیبا، خوش زبان و دلیر بود و از جهت سیرت و خلق و خوی و صباحت رخسار، شبیه ترین مردم به پیامبر اكرم صلی الله علیه و آله بود و شجاعت و رزمندگی را از جدش علی ابن ابی طالب علیه السلام به ارث برده و جامع كمالات، محامد و محاسن بود.
🌹مرحوم شیخ جعفر شوشتری در كتاب خصائص الحسینیه نوشته است:
اباعبدالله الحسین علیه السلام هنگامی كه علی اكبر را به میدان می فرستاد، به لشکر خطاب كرد و فرمود:
«ای قوم، شما شاهد باشید، جوانی را به میدان می فرستم، كه شبیه ترین مردم از نظر خلق و خوی و منطق به رسول الله (ص) است بدانید هر زمان ما دلمان برای رسول الله صلی الله علیه و آله تنگ می شد نگاه به وجه این پسر می كردیم»
🌹 وی در مكتب جدش امام علی بن ابی طالب (علیه السلام) و در دامن مهرانگیز پدرش امام حسین علیه السلام در مدینه و كوفه تربیت و رشد و كمال یافت.
🌹 امام حسین علیه السلام در تربیت وی و آموزش قرآن ومعارف اسلامی و اطلاعات سیاسی و اجتماعی به آن جناب تلاش بلیغی به عمل آورد و از وی یك انسان كامل و نمونه ساخت و شگفتی همگان، از جمله دشمنانشان را بر انگیخت.
🌷علی اكبر علیه السلام درنبرد روز عاشورا دویست تن از سپاه عمر سعد را در دو مرحله به هلاكت رسانید و سرانجام مرّه بن منقذ عبدی بر فرق مباركش ضربتی زد و او را به شدت زخمی نمود. آن گاه سایر دشمنان، جرأت و جسارت پیدا كرده و به آن حضرت هجوم آوردند و وی را آماج تیغ شمشیر و نوك نیزه ها نمودند و مظلومانه به شهادتش رسانیدند.
🌹 امام حسین علیه السلام در شهادتش بسیار اندوهناك و متأثر گردید و در فراقش فراوان گریست
و هنگامی كه سر خونین اش را در بغل گرفت، فرمود:
«ولدی علی! عَلَی الدّنیا بعدك العفا». (فرزندم علی ،دیگر بعد از تو اف بر این دنیا)(۳)
🌹 در مورد سنّ شریف حضرت هنگام شهادت، اختلاف است. برخی می گویند هجده ساله بوده، برخی نوزده ساله و برخی بیست و پنج ساله و عده ای هم حضرت را بیست و هشت ساله گفته اند.(۴)
🌺 شبه پیغمبر، حضرت علیاکبر 🌺
✍ روز عاشورا، امام حسین (ع)، هنگام میدان رفتنِ حضرت علیاکبر فرمود:
⚡️ اللَّهُمَّ اشهَد فَقَد بَرَزَ إلَيهِم غُلامٌ أشبَهُ النّاسِ خَلقاً و خُلُقاً و مَنطِقاً بِرَسولِكَ مُحَمّدٍ صلى اللهُ عليه و آله، وَ كُنّا إذَا اشتَقنا إلى وَجهِ رَسولِكَ، نَظَرنا إلى وَجهِهِ.
🌺 خداوندا! گواه باش كه جوانى براى جنگ بسوی این مردم مىرود، كه شبيهترينِ مردم به پيامبرت از جهت صورت، سيرت و سخن گفتن است
و ما هرگاه مشتاق ديدار پيامبرت مىشديم، به او نگاه مىكرديم.(۵)
🌹قبر مطهر حضرت علی اكبر علیه السلام در كربلای معلی پایین پای اباعبدالله الحسین علیه السلام است
و در سلام زیارت عاشورا منظور از «وعلی علی ابن الحسین» ، حضرت علی اكبر علیه السلام می باشد.🌸🍃
📚۱ - مستدرك سفینه البحار (علی نمازی)، ج ۵، ص ۳۸۸.
۲ - أعلام النّساء المؤمنات (محمد حسون و امّ علی مشكور)، ص ۱۲۶؛ مقاتل الطالبین (ابوالفرج اصفهانی)، ص ۵۲.
۳ - منتهی الآمال، ج ۱، ص ۳۷۵.
۴ - همان و الارشاد، ص ۴۸۵.
۵ - لهوف ،سید ابن طاووس 💚
خدایا بحق جوان رشید کربلا و فرزند خلف حضرت سیدالشهداء( علی اکبر ع) جوانان ما به اوج قله نیک بختی و سعادت و به ساحل امن تربیت و هدایت قرآنی برسان و روزشان مبارک گردان🤲
🌷سیروس کامران ماوردیانی🌷