#ارتباط_مؤثر
ادامه پست قبل
🌺
چه باید کردها در ارتباطات:
✅●- اولین نکتۀ مهم در هر امری و هر کاری و هر نوع موضعگیری و رفتاری، هدف و مقصد و چرایی آن میباشد. اگر کار برای خدا نباشد، هیچ فایدهای ندارد و اگر برای خدا باشد، چارچوبهای الهی مشخص و رعایت میشوند.
انبیای الهی، همه با کفار، جهّال و متعصبین در شرک طرف بودند، اما با اخلاق حسنه، با علم و حکمت و بیّنه (دلیل و برهان)، با دلسوزی و مردم دوستی و با زحمت و مشقت و صبر و خدمت به آنان، وسیله بیدرای، هوشیاری، جذب، هدایت و رشد بسیاری شدند.
تا مردم را به خاطر خدا دوست نداشته باشیم، نمیتوانیم به آنها خدمت کنیم و یا جذبشان کنیم.
✅●- نکتۀ بعدی، "اخلاص" است، چه در مقابل خداوند متعال و چه بندگان خدا.
خداوند متعال به انسان تعلیم داده که چگونه باید باشد و نفرموده که مقابل هر کسی به نوع دیگری باش و منفعلانه عمل کن. لذا ارتباطات، حتی با کفار، مشرکان و فاسقان نیز توجیهی برای خروج از چارچوبهای الهی و اسلامی نمیباشد و البته لزومی هم ندارد.
بنابراین، اگر کسی با خدا، با خودش و با خلق خدا "اخلاص" داشته باشد و بالتبع "خودش" باشد و نمایش نیاید، چون اخلاق حسنه و خدایی دارد، مقبول، مطلوب و حتی محبوب دیگران قرار میگیرد، مگر آن که آنها خصومت، عناد و لجاج داشته باشند.
✅●- نکتۀ مهم بعدی، "تواضع داشن و تکبر نداشتن" است. فرمود: «اگر سالخورده دیدی، بگو بیشتر از من عبادت کرده و اگر جوان دیدی، بگو: کمتر از من گناه کرده»! فرمود: سخن نرم (لیّن) و البته محکم و منطقی بگویید – روی زمین با تکبر راه نروید – خود را برتر از دیگران نبینید – به وعده عمل کنید و البته بندگان من را با اخلاق حسنه در رفتار و گفتار جذب نمایید.
●- البته دهها و صدها نکتۀ دیگر نیز برای ارتباط و جذب وجود دارد که بسیاری از آنها در مباحث دیگر مطرح شده است.
امیرالمؤمنین، امام علی علیه السلام فرمودند:
«إنّ للقُلوبِ شَهوَةً و إقبالاً و إدبارا ، فَأتُوها مِن قِبَلِ شَهوَتِها و إقبالِها ، فإنّ القَلبَ إذا اُكرِهَ عَمِيَ». (نهج البلاغة: حکمت 193)
ترجمه :
همانا دلها داراى خواهش هستند؛ گاه به چيزى رو مىكنند و گاه روى مىگردانند. پس، هر گاه خواستند و اقبال كردند، آنها را به كار گيريد؛ چه آن كه دل اگر [به كارى ]مجبور شود، كور گردد.
بنابراین، مخاطبشناسی، درک احوال، زمانشناسی برای طرح یک مطلب و ...، همه از آداب ارتباطت مفید میباشد.
https://eitaa.com/joinchat/1124860036C5d0c3baef1