پاتوق عدالتخواهان مشهد: جریان عدالتخواه و مجلس یازدهم (گزارش مبسوط)-3
(ادامه از قسمت قبل)
✅ لزوم همراهی مشاوران و عقبه نخبگانی با نمایندگان: علاوه بر اينها هر نماينده نياز به مشاوران و يك عقبه نخبگاني دارد. ما نياز به قوانين شفاف و دقيق و نقطه زن داريم. قوانين كلي گويانه مضر است. تصويب قوانين كلي و مبهم نياز به نخبگي ندارد. ولي قوانين دقيق و نقطه زن نياز به كار نخبگاني دارد. يعني بيرون از مجلس بايد نخبگاني كه عقبه نمايندگان هستند روي موضوعات كار كنند و قانون ثمره كار آنها باشد اين عقبه نخبگاني مي تواند در قالب انديشكده ها، هسته هاي مطالبه گر، افرادي كه خودشان در زمينه اي تحقيق و پژوهش كرده اند باشد. من پنجشنبه ها را براي ديدار با اصحاب ايده گذاشته ام. برخي هفته ها در آن روز تا 20 نفر مي آيند. يك نفر آمده بود كه 15 سال روي مسئله ماليات كار كرده بود با اينكه شغلش پزشك بود ولي قوانين و تجربه هاي كشورهاي مختلف را بررسي كرده بود و به طرح و ايده رسيده بود. نماينده نياز دارد به اينگونه عقبه هاي نخبگاني. نمايندگان فعال (نیاز به) دسترسي سريع به داده ها، دسترسي به تاريخچه مسائل و غیره دارند. اين كه رهبري مي گويند تنقيح قوانين را جدي بگيريد بسيار سخن دقيقي است. ما نياز داريم مذاكرات و تاريخچه پيش از تصويب قوانين را بدانيم و استدلالهاي موافق و مخالف قوانين قبلي و قوانين موجود را بدانيم تا در قوانين جديد پخته تر عمل كنيم.
✅ مجلس و لزوم تغییر آیین نامه داخلی: آيين نامه داخلي مجلس ايراد دارد. در اوج برخي مسائل واقعي كشور، براي نوبت دهي به نمايندگان قرعه كشي مي شود كه چه كسي نطق داشته باشد. يك ساعت و نيم از چهارساعت هر روز صرف نطقها و تذكرات مي شود. برخي نمايندگان از فرصت نطق ها براي طرح مسائل نامربوط بهره مي گيرند.
✅ مجلس و مسائل مالی: مسائل مالي هم يك چالش است. مقررات اين بخش مبهم است و شفاف نيست و به تشخيص هيات رئيسه گذاشته شده و اين آسيب زا بوده است.
✅ مجلس و لزوم تغییر فرهنگ سیاسی: بايد فرهنگ سياسي را تغيير دهيم. نماينده شهردار ناحيه نيست كه توقع از او اين باشد كه جوي خيابان را تعمير كند گاهي نماينده در يك روز در صحن و كميسيون و فراكسيون و حتي در دفتر خودش با چند مسئله مختلف مواجه مي شود. نياز به نماينده هاي پركاري است كه ارتباط با نخبگان داشته باشند و توان تشخيصي بالايي براي موضوعات مختلف داشته باشند. سال 87 رئيس جمهور قبل از اجراي طرح تحول اقتصادي 100 اقتصاددان را دعوت كرد و طرح را به نقد و گفتگو گذاشت ولي الان در خصوص برخي طرح ها اصلا گفتگو و توجيه صورت نميگيرد.
✅ پرسش از عوامل تاثیرگذار برفضای مجلس: اگر طرح شفافيت راي نمي تواند راي بياورد بايد از شانا پرسيد كه چرا نماينده اي كه با معرفي شما به مجلس راه يافته با شفافيت مخالف است. مجموعه هايي مانند شانا بايد پاسخگو باشند در حاليكه ماه دوم يا سوم بعد انتخابات بود كه آقاي حداد عادل گفت شانا منحل مي شود و ما درگام بعد وارد فعاليت براي انتخابات رياست جمهوري خواهيم شد.
✅ مجلس و افراد مرتبط با دفتر رهبري: رابطه مجلس با دفتر رهبري هم يك مسئله مهم است. ما در همين سال اخير در چند مورد با افرادي مواجه شديم كه به اسم دفتر رهبري و بيت به جلسات مختلف مي روند و با لحني شبيه ديكته كردن مي گويند بيت با اين مسئله موافق است يا مخالف است و... هيچ گفتگویی نمي شود كه چرا؛ درحاليكه ما تجربه داشته ايم كه در چند مورد بعدا مشخص شد كه شخص رهبري مي گفتند اصلا نظر من اين نبوده است. در مورد واردات خودرو آنچه ما ديديم اين بود كه قيمت ها در مقايسه با جهان به شدت بالا رفته و در بخش خودروهاي سنگين گاهي تا هشت برابر قيمت جهاني در ايران خودرو معامله مي شود. بين صنعت داخلي و رفاه مردم بايد يك تعادلي ايجاد شود. خودروساز داخلي در خيلي موضوعات رابطه اي يك طرفه را برقرار كرده و پاسخگو نيست در همين مورد رهبري نگفته اند مخالف واردات هستند. بلكه قبلا گفته اند اولويت با توليد داخل است. ما هم گفتيم فقط در بخش كمبود واردات انجام شود. اين فرصتي براي توليدكننده بود كه توليد خودش را بالا ببرد تا كمبود برطرف شود.
(ادامه دارد...)
⬅️جبهه عدالتخواه مردمی مشهد مقدس
@jebhe_mashhad