✳️ باید از خود بپرسیم چقدر از پیامبر اکرم (ص) الگو گرفته ایم؟
خداوند متعال در سوره ممتحنه ابراهیم (ع) با عنوان الگوی شایسته یاد فرموده کرده است: «قَدْ كَانَتْ لَكُمْ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ فِي إِبْرَاهِيمَ وَالَّذِينَ مَعَهُ»
در سوره احزاب پیامبر اکرم (ص) را الگویی نیکو، شایسته و بایسته معرفی کرده است: «لَقَدْ كَانَ لَكُمْ فِي رَسُولِ اللَّهِ أُسْوَةٌ حَسَنَةٌ لِمَنْ كَانَ يَرْجُو اللَّهَ وَالْيَوْمَ الْآَخِرَ وَذَكَرَ اللَّهَ كَثِيرًا»
پیداست که پیامبر اکرم (ص) از جایگاه برتری در الگو بودن برخوردار است.
حضرت امیر (ع) بر اساس همین منطق، بر ضرورت تاسی به منش رسول اکرم (ص) تاکید فرمود:
«فتَأَسَّ بِنَبِيِّكَ الأَطْيَبِ الأَطْهَرِ (ص) فَإِنَّ فِيه أُسْوَةً لِمَنْ تَأَسَّى وعَزَاءً لِمَنْ تَعَزَّى وأَحَبُّ الْعِبَادِ إِلَى اللَّه الْمُتَأَسِّي بِنَبِيِّه والْمُقْتَصُّ لأَثَرِه»
مفهوم فقره «أَحَبُّ الْعِبَادِ إِلَى اللَّه الْمُتَأَسِّي بِنَبِيِّه والْمُقْتَصُّ لأَثَرِه» آن است که هر کس می تواند بر اساس میزان الگوبرداری خود از اندیشه و منش پیامبر اکرم (ص)، میزان رشد و تعالی خویش را ارزش گذاری کند و دریابد که به چه میزان به مقام قُرب و محبوبیت نزد خداوند نزدیک شده است.
در این مجال کوتاه فقط به پنج سیره رسول اکرم (ص) در حوزه اجتماع و در درون خانه اشاره می کنیم:
یک؛ پیامبر اکرم (ص) در عدالت مداری چنان بود که حتی نگاه های خود را به یکسان میان حاضران در مجلس خود تقسیم می کرد. آیا ما در رفتارهای اجتماعی خود به عدالت پایبند هستیم؟!
دو؛ پیامبر اکرم (ص) در انجام دقیق و درست کارها چنان بود که سنگ لحد سعد معاذ را با دقت تمام سامان داد و فرمود: «ان الله یحب عبدا اذا فعل شئیا اتقنه» آیا ما در انجام امور شخصی یا انجام امور احاله شده، چنین دقت هایی داریم؟!
سه؛ پیامبر اکرم (ص) در برخورد با مخالفان و منتقدان خود چنان سمح و سماح داشت که روزهای جمعه سردسته منافقان اجازه داشت تا چند دقیقه ایشان را مورد نقد و انتقاد قرار دهد. آیا ما برای شنیدن نقد و انتقاد از عملکرد خود گوش شنوا و آغوشی کریمانه داریم؟!
چهار؛ پیامبر اکرم (ص) در امور شخصی خود چنان نظم و انضباط داشت که کارهای بیرونی او به سه قسمت و امور داخل خانه ایشان هم به سه قسمت تقسیم می شد. آیا ما در انجام امور خود و در رعایت نظم و انضباط اجتماعی نمره قابل قبولی داریم؟!
پنج؛ پیامبر اکرم (ص) به ازدواج اهمیت فراوان می داد و به زاد و ولد و کثرت نسل مسلمانان اهتمام داشت و فرمود که در قیامت به آن مباهات خواهد کرد. آیا فرهنگ جاری در زندگی شخصی، خانوادگی و اجتماعی ما با این الگو هماهنگ است؟!
اینها بخشی از صدها سرخط رفتاری رسول اکرم (ص) است که همه مدیران خُرد و کلان جامعه و هم مردم کوچه و خیابان که مدعی عشق و شیدایی به آن حضرت اند، باید میزان پایبندی خود به آنها را مورد ارزیابی دقیق قرار دهند.
باید سوگمندانه اذعان کرد که وضعیت عمومی رویه ها و رفتارها چندان با رویه ها و رفتاری که از رسول اکرم (ص) می شناسیم، هماهنگی ندارد؛ چنان که پیوسته آفت ها و آسیب های این دست از کوتاهی ها را در محیط جامعه و خانواده به آشکارا درمی نگریم.
بیاییم از خود آغاز کنیم که به عمل کار برآید!
منبع: کانال آیت الله نصیری
⛳️گروه حسین مهدیزاده:
https://eitaa.com/joinchat/1024524534C16cbd1f7c7
⛳️کانال حسین مهدیزاده:
https://eitaa.com/Hossain_mahdizadeh
┄┅┅❅💠❅┅┅┄