🛑 اغتشاش و کاهش قدرت ملی/آثار بینالمللی وقایع اخیر چیست؟
این اولینبار نیست که طرفهای غربی با شکلگیری یک بحران داخلی در ایران یکباره مواضع ضدایرانی خود را تشدید کرده و سعی در بهرهبرداری سیاسی از اتفاقات دارند. سال 88 درحالی که اوباما باب مذاکره در مورد مسائل هستهای ایران را گشود و درحال نامهنگاری مستقیم با رهبر انقلاب بود یکباره بعد از آشوبهای 88 در اقدامی کاملا متناقض حمایت از آشوبطلبان را در دستور کار قرار داد تا مذاکرات آغازشده با بنبست مواجه شود.
حال بعد از سیزدهسال از این ماجرا به نظر میرسد جو بایدن نیز درحال تکرار اشتباه اوباما و ترامپ است و کمی محتاطانهتر نسبت به آنها قصد دارد اتفاقات داخلی ایران را بستری برای امتیازگیری قرار دهد.
🔹فتنه 88 و تغییرجهت اوباما
زمانی که فتنه 88 در کشور شکلگرفته بسیاری از اندیشکدهها و مسئولان آمریکایی به این نتیجه رسیدند که با زنده نگاه داشتن آتش اغتشاشات میتوان فشارها بر ایران را تشدید کرد. اوباما نیز با چنین نگاهی تصمیم گرفت شدیدترین تحریمها را علیه ایران اعمال کند.
مواجهه سخت آمریکا با ایران درنهایت بدون اینکه دستاوردی برای واشنگتن داشته باشد، مسیر مذاکرات را به بنبست کشاند. به نظر میرسد جو بایدن، رئیسجمهور فعلی آمریکا که در زمان فتنه 88 معاون اوباما بود نیز با همین فضای ذهنی به اغتشاشات فعلی نگریسته و همچون اوباما با اشتباه در محاسبات درصدد است که این اغتشاشات را به یک اهرم فشار برای پایین آوردن دست ایران در مذاکرات رفع تحریمهای وین تبدیل کند.
🔹شلوغیهای دیماه 96 و خروج آمریکا از برجام
درباره ارتباط تصمیم ترامپ با وضعیت داخلی ایران باید اینطور به روایت ماجرا پرداخت که جامعه ایرانی، شرایطی را تجربه میکرد که کشور علاوهبر بحران معیشتی که عمدتا طبقات محروم را تحت فشار قرار میداد، شاهد شکلگیری تجمعهایی خیابانی بود که اتفاقا شروع آن در روز 7 دی در شهر مشهد مقدس و از سوی دلسوزان انقلاب بود. اما ماجرا از زمانی جدیتر شد که برخی دیگر از شهرها نیز شاهد شکلگیری تجمعاتی اعتراضی نسبت به وضعیت معیشتی بودند که اینبار شعارها از محوریت مرگ بر گرانی به شعارهایی ساختارشکنانه و ضد نظام تبدیل شد.
با توجه به این اتفاقات و آشوبهای خیابانی و همچنین ارزیابی دولت آمریکا از وضعیت اقتصادی وابسته به برجام دولت دوازدهم بود که سرانجام دونالد ترامپ، در جایگاه رئیس دولت آمریکا، در تاریخ 18 اردیبهشت 97 تصمیم گرفت بهصورت یکطرفه و غیرقانونی از برجام خارج شود.
🔹اتفاقات آبان 98 و تصمیم ترامپ برای ترور حاجقاسم
روزهای پایانی آبانماه 98، از دیگر مقاطعی بود که شلوغیهای خیابانی در ایران در فاصله کمی به اغتشاش تبدیل شد.
نکته دیگر در آن مقطع، همزمانی تقریبی ناآرامیهای خیابانی در ایران و عراق بود. میتوان گفت در نتیجه این ناآرامیها در ایران و عراق و ارسال پالسهایی مبنیبر وجود خللهای امنیتی در تهران و بغداد بود که دولت وقت آمریکا تصمیم گرفت در اقدامی گستاخانه دست به ترور موثرترین فرمانده نظامی جهان در نابودی داعش، شهید حاجقاسم سلیمانی بزند.
___
دوستان خود را به کانال *"
#جبهه_انقلابی_جنوب"* دعوت کنید!
https://eitaa.com/jejonoob
#ایتا👈
http://sapp.ir/jejonoob
#سروش👈
https://rubika.ir/jejonoobrubika
#روبیکا👈