🕋
✨
#کلام_آسمانی
🌹 مبنای اعتقادی پیمان شکنی یهود :
🔹وَ مِنْ أَهْلِ الْكِتَابِ مَنْ إِنْ تَأْمَنْهُ بِقِنْطَارٍ يُؤَدِّهِ إِلَيْكَ وَ مِنْهُمْ مَنْ إِنْ تَأْمَنْهُ بِدِينَارٍ لَا يُؤَدِّهِ إِلَيْكَ إِلَّا مَا دُمْتَ عَلَيْهِ قَائِمًا ذَلِكَ بِأَنَّهُمْ قَالُوا لَيْسَ عَلَيْنَا فِي الْأُمِّيِّينَ سَبِيلٌ و َيَقُولُونَ عَلَى اللَّهِ الْكَذِبَ و َهُمْ يَعْلَمُونَ (آل عمران/ آیه 75)
🔸و در ميان اهل كتاب، كساني هستند كه اگر ثروت زيادي به رسم امانت به آنها بسپاري، به تو باز مي گردانند، و كساني هستند كه اگر يك دينار هم به آنان بسپاري، به تو باز نمي گردانند، مگر تا زماني كه بالاي سر آنها ايستاده (و بر آنها مسلط) باشي! اين به خاطر آن است كه مي گويند: ما در برابر اميين ( غير يهود)، مسؤول نيستيم. و بر خدا دروغ مي بندند، در حالي كه مي دانند (اين سخن دروغ است).
✅ پیام : آیه از آیات جالب قرآن در یهود شناسی است و بیان جالبی دارد. خداوند در این آیه منصفانه به دو رویکرد متفاوت گروه های یهود در برخورد با امانات و پیمان ها اشاره می کند. یکی امانت داری صرف است، حتی اگر ارزش مالی اش زیاد باشد. اما دومی خیانت و پیمان شکنی حتی در مورد مبالغ کم است. دلیل این خیانت این است که اعتقاد داشتند غیر بنی اسرائیل نباید بر آن ها مسلط شوند. می گفتند که خدا آنها را تافته جدا بافته نموده است و کرامتی دارند و بر همین اساس حق خود می دانند که ربا بخورند و مال مردم را تصاحب کنند و حقوق مردم را پایمال نمایند و دیگران هم حق اعتراض ندارند! با اینکه همه این مفاسد در دین آنها حرام بود و در واقع به خدا دروغ می بستند.
🆔
@kahfolhassan