🔰
فرق بین مالکی، حنفی، شافعی، حنبلی چیست؟
✅ مذاهب اربعه (حنفی، مالکی، شافعی و حنبلی) در بسیاری از اصول، روشهای استنباط و نظریات فقهی با هم اختلاف نظر دارند، ولی در مسائل اعتقادی اصلی تفاوتی ندارند و همگی جزو اهل سنت هستند.
🔹تفاوت عمده حنفی، مالکی، حنبلی و شافعی در این است که:در مذهب حنفی، ابوحنیفه امام اهل رأی بوده است. او با وجود اصرار و تأکید بر احکام تعبدی و سنت نبوی، اخبار و روایات غیرقطعی را برای فتوا دادن کافی نمیدانست.
🔹در مذهب مالکی، مالک در استنباط احکام به کتاب، سنت، عمل اهل مدینه، مصالح مرسله، قول صحابه و استحسان عمل میکرد. فقه مالکی نماینده فقه حدیثگرای مدینه دانسته میشود که پایبندی بسیاری به ظواهر قرآن دارد.
🔹در مذهب شافعی، فقه شافعی بر پایه حدیث بنا شده بود، به نحوی که برخی فقه شافعی را فقهی حدیثمدار دانستهاند. شافعی از برخی روشهای اصحاب رأی نیز استفاده میکرد و توانست در میانه این دو روش قرار گیرد. شیعیان عموماً پیروان مذهب شافعی را به شیعه امامیه نزدیکتر میدانند.
🔹در مذهب حنبلی، احمدبن حنبل پیرو فقه حدیثی بود و از رأی و قیاس پرهیز میکرد. فقه حنبلی بیش از مذاهب دیگر به ظاهر احادیث و اقوال صحابه گرایش داشت و نماینده شاخص اندیشه حدیثگرا در فقه اهل سنت است.
💠اندیشه تشیع:
♨️
@kalamema 👈