صبر انقلابی:
خداوند سبحان در ایات ۱۱۲ و ۱۱۳ سوره مبارکه هود میفرمایند" فاستقم کما اُمرت و من تابَ معک و لا تطغَوا انه بما تعملون بصیر. و لا تَرکنُوا الی الذین ظلموا فتمسّکُم النارُ و ما لکم من دون اللهِ من اولیائَ ثُمَّ لا تُنصرون.
نکات مهم دو ایه شریفه فوق اینکه؛
۱. اولا همه مامور به استقامت هستند حتی پیامبران و عزت جامعه دینی در سایه استقامت بدست می اید لذا در استقامت ورزیدن، رهبر باید پیشگام باشد.
۲. استقامت ورزیدن رهبر بدون استقامت امت بی نتیجه است" و من تاب معک" .
۳. همه چیز و استقامت باید مطابق فرمان خدا باشد ." کما اُمرت" .
۴. استقامت یعنی هم با سختی و رنج مسیر را طی کردن و هم در عین رنج و مشقت مسیر درست و دقیق رفتن ، چرا که ممکن است کسی مبارزه بکند در حالیکه راه را غلط میرود همانند گروه فرقان و مجاهدین ...
در ادامه میفرماید ؛ تکیه به ظالم و چشم داشت به ستمگر و طاغوت و دلخوشی به وعده های او مورد غضب خداست حتی اگر در دل میل به دشمن داشته باشی، اشکار هم نکرده باشی " فتمسّکُم" .
برخی متاسفانه برای اینکه عملکرد نامطلوب خود از قِبل امید به وعده های دشمن را توجیه کنند مسیر انحرافی در پیش گرفته و می خواهند از صلح امام حسن علیه السلام مصادره به مطلوب کنند .با توجه به ایات فوق چند نکته ضروری به نظر میرسد :
اولا مقایسه عملکرد نا صواب و ترسو بودن وادادگی و تسلیم صلح نیست خیانت است امام مجتبی.ع. در عین عزتمندی صلح را می پذیرد که مفاد صلحنامه گویای این مطلب میباشد، که اولین بند صلحنامه، معاویه باید تعهد کند که بر اساس موازین الهی و دستورات خدا و رسول حکومت کند . معلومه معاویه خلاف ان عمل خواهد کرد و این عدم تعهد نگاه امت به او را تغییر خواهد داد و امام بدنبال بالا بردن شناخت امت و بصیرت افزایی است و تا خود مردم معرفت پیدا نکنند دست به قبضه شمسیر بردن خطاست .
ثانیاً؛ امام علیه السلام در انجام این عمل انقلابی صد در صد تابع محض دستورات خداوند است " فاستقم کما امرت" نه اینکه مثل بعضی ها مقابل امام خود باشد و خلاف جهت او حرکت کند .
ثالثاً؛ امام بگونه ای عمل کرده اند که افکار عمومی را در جهت شناسایی بنی امیه به خیانت در امور امت هدایت فرموده در حالیکه در سخنان مطرح شده توسط اقای روحانی نه تنها معرفی خیانتکار دیده نمیشود بلکه بوی تسلیم پذیری و ذلت اشتشمام میشود .
رابعاً؛ امام وقتی احساس میکنند حتی نزدیکترین افراد لشکر او فرماندهان بنامش شبانه راهی اردوی دشمن شده و یارانش به او خیانت کرده اند مجبور میشوند تهدید را به فرصت تبدیل نموده و با صبر انقلابی خود زمینه قیام علیه استکبار زمان را به زمان دیگری موکول نمایند و این عمل امام به صبر انقلابی تعبیر میشود نه تسلیم و نعوذ بالله سر سپردگی چرا که در ایات خدا صبر در کنار استقامت بکار میرود ، و از انجا که معنی استقامت پایداری میباشد وغیر از بُرد باری است چون در پایداری نوعی حرکت نهفته است . اما در صبر نوعی توقف و سکون اما چرا صبر کنار استقامت امده چون انقلابی گری به هر دو نیازمند است چراکه ممکن است در مسیر انقلاب مشکلاتی متوجه انسان بشود همانند تنهایی امام حسن علیه السلام بایستی تا فراهم شدن زمینه و فهم امت و بصیرت یابی جامعه تن به تحمل رنج و سختی و پذیرش صلح یا قطعنامه هم بدهد .
خامساً ؛ حیله گری معاویه در سیاست و حکومت داری و حفه بازی زبانزد است بگونه ای که خیلی از مردم جامعه نسبت به منویات درونی و خباثت او اگاهی نداشتند با مردم نماز می خواند ، خطبه میگفت، در ظاهرحمد و ثنای الهی میگفت ، پیامبر را .ص. در انظار عمومی می ستود اما در خفا شراب هم میخورد ، فسق و فجور هم داشت بنا براین ظاهر ظاهری مورد پسند اغلب جامعه بود اما دشمنی، خباثت، خیانت، داشتن روحیه استکباری دولتمردان امریکایی بر هیچ فردی که اهل حق و حقیقت باشد پوشیده نیست .
ضمن اینکه امروز ما در ان شرایط نیستیم رهبر جامعه اسلامی اشاره ای بفرمایند دلدادگان مکتب امام در نابود کردن بساط اهریمن و شیاطین ذره ای تعلل نخواهند کرد. بنابراین مطرح کردن این سخنان در شرایط فعلی که مردم در نهایت رنج و مشقت به لحاظ اقتصادی و معیشتی هستند جز فرافکنی عدم انجام وظیفه و سر پوش گذاشتن به مشکلات و گرا دادن بدشمن جهت فشارهای اقتصادی بیشتر و نا امید کردن مردم از انقلاب و نظام اسلامی نیست .همه ما برای مقابله با دشمن و استمرار حرکت اسلامی و تبعیت از امام جامعه برای مقابله با دشمن هر چند با رنج و مشقت همراه باشد ماموریم ذره ای تخطی از این مسیر خیانت به اسلام و امت اسلامی بوده قطعا غضب الهی را بهمراه داشته و باذلت همراه خواهد بود.
محمد امین مرادی.خراسان شمالی.