🎙مصاحبه با دکتر جمال سروری (قسمت اول: جنگ بیولوژیک)
🔰در این بحران کرونا سوالات زیادی در ذهنهای همه ما است که پاسخ آن جز از سوی یک متخصص مورد اعتماد اعتباری ندارد.
به همین خاطر با "دکتر جمال سروری" دکتر متخصص ویروس شناسی و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، تماس گرفتم، ایشان از اقوام ما و فردی بسیار متعهد و متخصص هستند.
🔰 در ادامه در دو قسمت پاسخهای ایشان به چند سوال مهم کرونایی این روزها را انعکاس میدهم.
❓احتمال فرضیه جنگ بیولوژیک بودن یا نبودن بیماری کوید ۱۹ چقدر است؟
✅ اثبات این فرضیه از نظر علمی کار سختی است و زمان میبرد، در حال حاضر ما شواهدی داریم که این احتمال را مطرح میکند، یکی از شواهد این است که میدانیم دشمنیها و رقابتها در دنیا وجود دارد و کشورهای حاکم بر دنیا نظام محاسباتشان اینگونه است که برای مقابله با دشمن خود، اگر ببینند به نفع خودشان است، دست به هرکاری میزنند یکی از آنها هم جنگ بیولوژیک است؛ مثلا آبله که فعلا ویروس آن ریشه کن شده است اما آمریکاییها همچنان به سربازان خود واکسن آبله میزنند، چرا؟ چون ممکن است ویروس آبله به عنوان سلاح بیولوژیک استفاده شود و سربازان آمریکایی باید در مقابل ویروسی که در حدود ۲۰درصد کشندگی دارد مقاوم باشند.
✅ اما اینها که گفتم فقط شواهد است و اینکه بتوانیم از نظر علمی در مورد کوید ۱۹ آن را ثابت کنیم لوازمی دارد که در دست ما نیست، البته در دست دیگر کشورها هم نیست، مثلا ما دسترسی به نمونههایی که در سال گذشته در آمریکا با شمار زیاد به اسم آنفولانزا کشته شدند نداریم که بدانیم آیا آن مرگ و میرها ربطی به این ویروس کوید۱۹ داشته است یا خیر؟ باید صبر کرد تا اطلاعات بیشتری درز کند، اگر فرض کنیم که این یک جنگ بیولوژیک است اثبات آن نیاز به اطلاعاتی دارد که باید از طرف آن کشورها منتشر شود و این باعث میشود که اثبات موضوع تا حدود زیادی سخت باشد البته با توجه به اینکه کشورهای زیادی با این ویروس درگیر شدهاند منجمله کشورهای پیشرفته اروپایی، این امکان که بشود ابعاد مختلف مربوط به این ویروس را مشخص کرد قوی میشود، اگر ما به تنهایی میخواستیم این کار را انجام دهیم کار خیلی سخت بود.
❓چرا خبری از کرونا در برخی، کشورها و حتی کشورهایی که از نظر بهداشتی سطح پایینی دارند نیست؟
✅ برخی کشورها مثلا ترکیه برای حفظ اقتصاد خودشان که برپایه توریسم است، ممکن است پنهانکاری کنند و اطلاعات دقیق را نشر ندهند، برخی مناطق نیز ممکن است ارتباطهایشان با دنیا کم باشد یا به دلیل مسائل جغرافیایی و دمای محیط شرایط برای انتقال ویروس کمتر فراهم باشد، در نتیجه میزان شیوع ویروس در حال حاضر کمتر باشد.
اما ممکن است بگویید برخی کشورهایی مثل پاکستان، هند و... که از نظر بهداشتی سطح پایینی دارند، چه؟ چرا خبری از کرونا در آنجاها نیست؟ علاوه بر موارد بالا ممکن است در بعضی از مناطق امکانات لازم برای بررسی موارد مبتلا به بیماری در دسترس نباشد و علی رغم وجود ویروس و بیماری حاصل از آن تعداد موارد مبتلایان به صورت دقیق گزارش نشود چون شباهت علائم بالینی عفونت تنفسی ویروس کرونا با برخی از ویروسهای دیگر مثل آنفولانزا میتواند در این زمینه مؤثر باشد.
🔹قسمت دوم از مصاحبه
🔺به شرح حال بپیوندید.