🔶مقالات شهید مطهری در مجله زن روز!
بازخوانی حساسیت و غیرت دینی استاد شهید
✳️پاسخ به مطالب ناروای یک قاضی علیه اسلام!
حجتالاسلام فلسفی:
از جمله آثار ارزشمند ايشان، سلسله مقالاتی بود که در رد نظرات و نوشته¬های نويسنده مجله «زن روز» نوشتند. موضوع از اين قرار بود که يکی از قضات دادگستری در مجله «زن روز» مطالب ناروايی عليه حقوق زن در اسلام به صورت مقالات فرهنگی می¬نوشت. مرحوم شهيد مطهری به منزلم آمد و گفت: مهيا هستم جواب نوشتههای اين قاضی را بدهم. من هم تلفن زدم و آنها پذيرفتند تا مطالبی را که مرحوم شهيد مطهری در رد نوشتههای آن قاضی مینويسد، در همان صفحه مجله چاپ کنند. بعدها ايشان مطالب اين مقالات را تکميل و به صورت کتاب «نظام حقوق زن در اسلام» تنظيم و منتشر کرد.
✳️باید آنها بدانند که ما چه میگوييم!
حجت¬الاسلام سیدهادی خسروشاهی:
خوب به خاطر دارم که در اين زمينه علیرغم مخالفت شديد بسياری از دوستان، در مجله «زن روز» آن ايام – که راهنمايی¬های «بر سر دوراهی» آن، زشت¬ترين و بی¬شرمانه¬ترين روش¬ها را به دختران و زنان ايران ارائه میکرد و در واقع زنان و دختران را بر سر چهارراه¬ها میکشانيد- ايشان مقالاتی مینوشت و معتقد بود که بايد دلايل و مطالب ما در مجله خود آنها هم منتشر شود، تا آنها بدانند که ما چه میگوييم.
باز به يادم هست که در همين زمينه، ايشان در پاسخ اعتراض يکی از دوستان که میگفت: مقالات شما باعث میشود پای «زن روز» به خانههای مسلمانان هم باز شود و موجب فساد دختران جوان گردد، گفتند: اگر خانوادههای مسلمان با خواندن چند شماره «زن روز» فاسد بشوند، بايد در تربيت کامل آنها کوشيد و بايد به اين نکته هم توجه داشت که «زن روز» قبل از نشر مقالات من در تيراژی بالای صد هزار منتشر میگرديد؛ يعنی در ميان صد هزار خانواده ايرانی و اغلب مسلمان راه دارد و من با نوشتن مقالاتی در اين مجله، حرف¬های خودمان را ميان صد هزار خانوادهای میبرم که به مسجد يا حسينيه نمیآيند.
استاد سپس افزود: قرآن مجيد درباره مشرکين میفرمايد: «لم يکن الذين کفروا من اهل الکتاب منفکين حتی تأتيهم البينه»؛ اين آيه علاوه بر تفاسيری که شده، معنی جالبی هم دارد و آن اينکه تا شما برای مشرکين دليل و برهان نياوريد و با آنها به بحث آزاد ننشينيد، دست از کار و راه خود برنمیدارند و اين خود دليل روشني است که قرآن به انديشه و گفتگوی همراه با دليل و برهان اهميت میدهد و آن را جدی تلقی میکند، و در واقع طرح کردن يک موضوع به طريق استدلالی و منطقی، به تعبير قرآن، میتواند در جهت دادن به زندگی انسان و تغيير مسير و کيفيت آن، عامل سازنده و اصلی باشد. نوشتن مقاله در مجله يا نشريهای را، اگر در راستای اهداف اصلی آن مجله نباشد، نمیتوان همکاری ناميد؛ بلکه وقتی کاملاً برخلاف اهداف گردانندگان آن مجله باشد، بايد آن را نوعی «مبارزه از درون» ناميد. به هر حال اين مقالات در سال 1345 و 1346 در مجله «زن روز» درج شد.
قصه را من يک بار هم در يکی از سفرهای حج -که آقای مهندس معين¬فر هم حضور داشت و خود از مخالفين سرسخت نوشته شدن اين مقالات در مجله «زن روز» بود- از شهيد مطهری پرسيدم. ايشان گفتند: شما که بهتر از من از محتوای مجله «زن روز» آگاهيد. در اين مجله مقالاتی منتشر میشد که در واقع در تحريف و يا رد تفکر و بينش اسلامی درباره حقوق زن بود و من به پيشنهاد يک شخصيت روحانی، به عنوان بيان حقايق، مقالاتی نوشتم. اين مجله تيراژ وسيعی داشت و در ميان اغلب خانوادهها رخنه کرده بود. سکوت در مقابل اباطيل آنها غيرمنطقی و حتی غيرمشروع بود. به هر حال من با نوشتن اين سلسله مقالات، در واقع در ميان خوانندگان آن مجله به نشر حقايق پرداختم و البته اتهامات زيادی نصيب ما شد و همانطور که میبينيد دوستان هم مخالفت کردند که کار ما نوعی تأیيد مجله است. اما توجه نداشتند که من در نقد و رد مطالب مندرج در مجله چيز مینوشتم، نه در تأیيد محتوای آن. و به هرحال ايشان علی¬رغم تهمت¬ها و فشارها و مخالفت¬ها به تکليف خود عمل کرد و سی و سه مقاله در مجله «زن روز» به چاپ رساند که بعدها به شکل کتابی منتشر شد.
▫️منبع: انشارات صدرا
https://motahari.org/3527-2/%D8%AE%D8%A7%D8%B7%D8%B1%D8%A7%D8%AA/%D9%86%DA%AF%D8%A7%D8%B1%D8%B4-%D9%85%D9%82%D8%A7%D9%84%D9%87-%D8%AF%D8%B1-%D9%85%D8%AC%D9%84%D9%87-%D8%B2%D9%86-%D8%B1%D9%88%D8%B2/
#سالگردشهادت
https://eitaa.com/kashkolsokhan