*چرا سعید جلیلی در بازی جنگ روانیِ کنار رفتن نمیافتد؟*
1️⃣این بار که حتی نظرسنجی-نظرسازیها نتوانسته اقبال به سعید جلیلی را مخفی کند، باز عدهای بهجای تبلیغ نامزدشان همان جنگ روانیِ کنار رفتن را کلید زدهاند، جالب اینکه در این بازی فرقی نمیکند، چه کسی پیش و پس باشد، تنهامیگویند *باید جلیلی کنار برود*، وگرنه نامزد غربگرا رأی میآورد! در 92 با همین بازی و به زبان بهتر، پیشبینیِ خودتحققبخش (که از شدت تکرار جا میافتد) موجب شدند فضای عمومی احساس کند نامزد غربگرا پیروز است، نه تنها بدنه ی رأی جلیلی را ترساندند بلکه نامزد خودشان را هم پایین کشیدند.
2️⃣رأی جلیلی روی ویژگیهایی بنا شده که خاص اوست. بخش قابل توجهی از آن رأی به عدالت، ضدیت با فساد و تبعیض است. این رأی در صورت حضور نداشتن جلیلی، به سبد کسانی که این ویژگیها در آنان برجسته نیست، نمیرود و حتی بین گزینههای موجود، ممکن است بخش قابل توجهی از آن (چنان که بعضی نظرسنجیهانشان میدهند) به سبد رأی کسانی برود که اصولگرا نیستند و دوریشان از این مسئله در چشم مخاطب کمتر است. *پروپاگاندایی که رأی جلیلی به سبد رأی نامزدهای اصولگرایان میرود ولی رأی آنها به سمت او نمیآید، واقعی نیست و بخشی از این جنگ روانی است که همیشه، فقط جلیلی را نشانه رفته.*
3️⃣رأی جلیلی، ساخته شده احزاب، جناحها و شخصیتها نیست، هسته ی سخت حامی جلیلی که بیشترین بدنه ی رأیسازِ جوان و پای کار را دارد به خاطر مدل خاص و ویژه ی اندیشه و عمل او، پای کار آمده و ملاک عملش بازی قدرت نیست، به دنبال اصلح است. *روی این بدنه از ترس لولو به هلو رأی بده کار نمیکند،* برایش داشتن آن ویژگیها مهم است و رأی ساخته شده به وسیله آنها هم بهصورت اتوماتیک به نامزد دیگر منتقل نمیشود.
4️⃣حتی همین نظرسنجیها نشان میدهد رأی منفی جلیلی بالا نیست. تعداد مصممها به رأی ندادن به او کم است در حالی که برای دیگران بالاست و امکان کمتری در جذب سایرین دارند. جلیلی و اطرافیانش هم حاشیهای ندارند که بتوانند علیه او بسیج گسترده به راه بیندازند. دستپاچگی، تند و خشن شدن غربگرایان هم نشان از نداشتن چیزی در چنته برای اقناع مردم دارد.
5️⃣جلیلی شبیهترین نامزدها به رئیسی است و امکان جلب بدنه رأی او در صورت فعال شدن کامل، بالاتر از دیگران است.
6️⃣صحنه با 92 تفاوت زیادی کرده. هم مردم 92و 96 را تجربه کردهاند، و انرژی جریان غربگرا مصرف شده، به ویژه که بدنه حامی آنها هم از آنها رد شده و هنوز دولت روحانی محبوبیت ندارد. از این سو اقبال مردم به جلیلی هم، چنان که نظرسنجیها نشان میدهد بیشتر است، هم تیغ آمریکا کند شده حتی ترامپهراسی نتوانسته جمع زیادی را به خود جلب کند.
7️⃣اساساً شخصی هم وجود ندارد که اقبالی مثل رئیس جمهور شهید داشته باشد و بدنه ی رأیی که میخواهد به جلیلی رأی دهد بین آن دو مردد باشد که کنار رفتن معنی داشته باشد.
*خلاصه اینکه جنگروانی اثری نخواهد داشت، خیابان و صندوق رأی، تعیین میکند.*