🔺 این استدلال تمام نیست. شاید اینکه گزارشی از برخورد با بیحجابی در روایات نداریم به این جهت باشد که در آن زمان بی حجابی در حدی نبوده که به «مسئله» تبدیل شود. حاکم جامعه اسلامی اینطور صلاح دیده که وارد چالش آن نشود. اما در قرن اخیر که فرهنگ برهنگی پیشرفت چشمگیری داشته و گسترش آن میتواند جامعه را وارد فضای فحشاء و لابالی گری نماید، معلوم نیست صلاح جامعه مثل سابق باشد.
🔹 در واقع ما با دو نگاه اشتباه مواجهیم که ریشه هر دو به یک جا برمیگردد! چه افرادی که طرفدار برخورد فیزیکی کف جامعه تحت هر شرائطی هستند و به عواقب آن فکر نمیکنند و چه کسانی که طرفدار رها کردن مسئله به بهانه عدم گزارش تاریخی و سیره معصومین هستند.
👈 هر دو نگاه دچار نوعی جمود نواخباریگریانه هستند؛ هیچ کدام نمیتوانند بفهمند حکومتداری دائر مدار فهم تخصصی تزاحمات شرعی، عناوین ثانویه و مصالح جامعه است. دسته اول بدون درک تفاوت ماهیت بیحجابی در یک برهه هزارساله و بدون فهم عناوین ثانوی که بر بیحجابی در این زمان عارض شده است، حکم به رها کردن مسئله میکنند و دسته دوم هم با بستن چشم بر نتیجهی صددرصد معکوسِ برخورد فیزیکی تنشزا، کار را به جایی رساندند که به قول این بنده خدا
«حجاب مهسا امینی آرزوی امروز حکومت باشد»😔 بیگمان اگر بعد از ماجراهای پارسال، تصمیمات مملکت به دست همین عده باقی میماند، سالگرد مهسا باید منتظر فاجعهای جدید میبودیم!
✅
حکومتداری در جامعه پیچیده و چندلایه قرن21 ، نه با فهم خطی و بسیط از ظواهر دین ممکن است و نه با جمود بر مشهورات اذهان متشرعین و تکیه بر تعصباتی که رنگ دین به خود زده اند.
کشکول یک طلبه