📍
#اختصاصی
🎙
#مصاحبه
♦️
#بورس یک ابزار حاکمیتی!
🔹هیچ اقتصاددانی هم که اولیات اقتصاد را خوانده باشد و بخواهد اظهارنظر بکند قائل به این نیست که بازارهای مالی میتوانند به تولید کمک کنند و در خدمت تولید هستند.
🔹گسترش بازارهای مالی باتوجه به اینکه این دارایی مالی که دارد مبادله میشود لزوماً ما به ازای خارجی ندارد حتی شرکتهایی که وارد این عرصه شدند و سهام شان را عرضه کردند در بورس چون ملاک تصمیماتشان رفته روی این که من در بورس بتوانم ارزش سهام را حفظ کنم خیلی از فرآیندهای تولیدی این شرکتها مورد غفلت واقع شده و در بسیاری از مواقع مجبور شدن از طرح های تولید واقعی بزنند و وارد فرآیندهایی بشوند که بوسیله آنها سهامشان را نگهدارند.
🔹این فرایند را در شرکتهای بزرگی مثل International Business Machines Corporation یا شرکتی مثل Apple میبینیم؛ از زمانی که اینها سهامشان عرضه شده در بورس شرکت اپل که هیچ وقت سابقه وامگرفتن ندارد مجبور میشود برای اینکه بتواند سهامش را نگه دارد از بانک استقراض کند و بعد سهامش را خودش بخرد.
🔹یا شرکت IBM به مرور از اواخر دهه ۹۰ شروع کرد به افت کردن به خاطر اینکه تمام سرمایهای که باید میرفت در فرآیند تولید، صرف خرید سهام خودش میکرد که ارزش سهامش افت نکند بنابراین تجربه واقعی و تاریخی که ما داریم نشان میدهد که شرکتهایی که در بورس عرضه شدند اتفاقاً با مشکلات جدی مواجه میشوند در امر تولید.
✍️نویسنده: دکتر علی سعیدی،عضو هیئت علمی گروه اقتصاد دانشگاه قم
🔻ادامه مطلب در لینک زیر:
🌐
http://fekrat.net/1636
📌کانال فکرت؛
🆔
@fekrat_net