🕋
▪️هوالعلی الاعلی▪️🕋
🕌🥀
فزت و رب الکعبه🥀🕌
#نزول_قرآن_در_ساحت_معرفت_به_نورانیّت
آنچه که مسلّم است قرآن دو مرتبه بر پیامبرصلی الله علیه و اله نازل شد، یکبار آن بصورت تدریجی طی ۲۳ سال رسالت و یکبار هم بصورت دفعی و کامل یعنی قرآن در ۶۲۳۶ آیه تدریجی و دفعی بر حضرت نازل شد[۱] و این کتاب ختم کتب آسمانی انبیاء سلف از اولین تا آخرین! چرا که کتاب مبین و بیانگر همه چیز است! وقتی قرآن در ۶۲۳۶ آیه کامل بر قلب رسول الله نازل شده و بعد از رحلت پیامبر صلی الله علیه و آله نه پیامبر دیگری مبعوث و نه کتاب آسمانی دیگری نازل خواهدشد یعنی هم نبوت و هم کتابت وحی به وجود و حضور حضرت محمد مصطفی صلی الله علیه و آله و کتاب قرآن ختم و تمام شد! پس در سوره قدر و دخان و آیات دیگر قرآن کریم تصریح دارد ما در شب قدر قرآن نازل میکنیم(فعل مضارع) یعنی همچنان در حال نزول است! مگر نزول قرآن در ۶۲۳۶ ایه ختم و تمام نشد؟! پس چطور همچنان خدای متعال شهادت میدهد که قرآن همچنان در حال نزول است!
در مقدمه تفسیر المیزان نیز آمده است:
روایت هایی از پیامبر صلی الله علیه و آله و ائمّه اهل بیت علیهماالسلام وارد شده است مانند این فرمایش آنان که: قرآن ظاهری دارد و باطنی و باطن آن هم باطنی دارد تا هفت باطن یا تا هفتاد باطن[۲] همچنین سید حیدر آملی از عرفای امامیه در قرن هشتم در جامع الأسرار آورده اند وقال النبی صلی الله علیه و آله: إنَّ لِلقُرآنِ ظَهراً وبَطناً، ولِبَطنِهِ بَطنٌ إلی سَبعَةِ أبطُنٍ و ورد سَبعینَ و سَبعَ مِائَةٍ و سَبعینَ ألفٍ و غَیرُ ذلک یعنی پیامبرصلی الله علیه واله فرمود: قرآن ظاهر و باطنی دارد و باطن آن هم باطنی دارد تا هفت باطن و هفتاد باطن و هفتصد باطن و هفتاد هزار باطن[۳] امام علىعلیه السلام ظاهر قرآن؛ عملى واجب و باطنش علمى نهفته و در پرده است ولی در نزد ما معلوم بوده و نوشته شده است[۴] پیامبر خدا صلی الله علیه و آله: [قرآن] کتابى است که در آن، تفصیل و بیان و تحصیل حقایق است، سخن قاطع است و شوخى نیست، ظاهر و باطن دارد! ظاهرش حُکم است و باطنش علم، ظاهرش زیبا است و باطنش ژرف، ستارگانى دارد و ستارگانش ستارگانى دارند[۵]و مورد آیه شریفه وَإِنَّهُ فِي أُمِّ الْكِتَابِ لَدَيْنَا لَعَلِيٌّ حَكِيمٌ: ﻭ ﻗﺴﻢ ﻛﻪ ﻗﺮﺁﻥ ﺩﺭ ام الکتاب(لوح محفوظ) ﭘﻴﺶ ﻣﺎ، ﺑﻠﻨﺪﻣﺮﺗﺒﻪ ﻭ ﺣﻜﻤﺖ ﺁﻣﻮﺯ ﺍﺳﺖ، از حضرت امام صادق علیه السّلام روایتی وارد شده که فرمود ما باطن قرآنیم و منظور از "علی" در این آیه امیرالمؤمنین علیهالسّلام است[۶]
ازحضرت حسین بن علی و نیز از حضرت صادق علیهمالسّلام نقل شده که فرمودند: خدای عزوجل معارف خود را در قرآن کریم به چهار گونه بیان فرموده است:به صورت عبارت و لفظ صریح و اشاره و لطایف و حقائق که عبارات آن برای فهم توده ی مردم است و اشاراتش برای خواص و لطایف آن برای اولیاء و حقایق آن برای انبیای الهی است[۷]
✍ خدای متعال حقیقت نوری قرآن
را با اسم مستاثره ذات(حقیقت فاطمی) بر مرتبه اخفی سِرِّ رسول الله صلی الله علیه و اله تجلّی کرد سپس نور قرآن را از مرتبه اخفی سِرّ به مرتبه سِرّ پس از آن از مرتبه سِرّ به مرتبه روحِ حضرت نازل نمود بعد از آن از مرتبه روح به مرتبه قلب سپس از مرتبه قلبِ حضرت به مرتبه عقل بعد از آن از مرتبه عقل به مرتبه خیال رسول الله صلی الله علیه و اله تنزل داد اینجاست که قوّه خیال حضرت، تحت قُبّهِ مقامعصمت الله الکبری، معانی نوریه قرآنی را مطابق با متن واقع، تصویری گری میکند(تمثّل) سپس به حسِّ مشترک منتقل داده درنهایت فهم حسّی از این صورتها در مرتبه جسمانی برای رسول الله صلی الله علیه و آله حاصل شده و ایشان با ایجاد فرکانس و برخورد آن به تارهای صوتی و لب و دهان و دندان،تبدیل به الفاظ و کلمات آیات قرآن میشود!
پس آنی که نزول آن ختم شده است عبارتست از وجود کتبی و لفظی قرآن که محدود به حدود صورت و مدّت و مادّه در غالب ۶۲۳۶آیه! اما حقیقت نوری مطلق قرآن که بی نهایت است! مجرّد از صورت و مدّت و مادّه است! لذا نه اوّل دارد و نه آخر! نه ظاهر دارد و نه باطن! حقیقت نوری مطلق قرآن در مقام وحدت محض، بی نهایت است و آن به آن الی الابد تا قیامت و ابدیت، ظهور و تجلّی بر قلب خلیفه الله، امام علیه السلام دارد! یعنی همان معانی لایه های باطنی قرآن کریم! آیاتی که هفت هزار بطن دارند! لذا اگر نزول قرآن در شب های قدر همچنان آن به آن در حال تجلّی و نزول است مربوط به حقیقت نوری و بطون قرآن حکیم است و این بطون بر قلب امام علیه السلام نازل میشود به همین دلیل تکوینی به امام علیه السلام، قرآن ناطق گفته میشود.
🔸️
#بخش_اوّل🔸️
پی نوشت: ریپلای👇
--------------------------❀💠❀---------------------------
◾
با انتشار مطالب از ما حمایت بفرمایید◾
--------------------------❀💠❀---------------------------
🆔️
#آیدی_ادمین
@zohor313iran
🆔️
#لینک_کانال
https://eitaa.com/joinchat/2461138948Cdf2697a104