💠 مقوله رسوا کردن پروردگار ما را و لیستی از کارکردهای بدِ ما (۱)
🔹رسوا سازی پروردگار چارچوبی دارد؛ در روایات داریم که تا چهل پرده بر گناهان فرد می اندازند... ولیکن برخی گناه ها هستند که پتانسیل منفی زیادی دارند و زود رسوا میشود؛ مانند قتل نفس. باید این چارچوبها را مورد توجه قرار داد.
🔹گاهی خدا از روی رحمت رسوا میکند که فرد به خود بیاید. یا اینکه یاد قیامت بیفتد که ممکن است جلوی دیدگان شاهدان رسوا شود تا اعمال بد را کنار بگذارد. اینجا (=در این دنیا) سخت است که جلوه رحمت را از غیر رحمت تشخیص دهیم. در بلایا فرد به خودش میآید، پاک میشود... مثلا در صدر اسلام، اجرای حدود را اینطور تلقی میکردند که با اجرای حدود، فرد تطهیر میشود و خدمت رسول الله (ص) یا خدمت امیرالمؤمین (ع) عرض میکردند که «طهّرنی» (مرا پاکیزه ساز) به جای اینکه عرض کنند «حد خدا را جاری ساز».
🔸در دعای کمیل میگوییم که پروردگارا! «لا تَفْضَحْني بِخَفِي مَا اطَّلَعْتَ عَلَيْهِ مِنْ سِرّي،».. چرا؟ چه فایده ای دارد؟ ممکن است پروردگار مهلت دهد. به خود فرد نیز شوک وارد میشود که ممکن است رسوا شوی.
🔆 فرد تا به باور نرسد که در محضر خداست این افت و خیزهایش ادامه دارد... و این مقام والایی است که فرد بفهمد در محضر خداست و در محضر خدا معصیت نمیکنند. در پنهان وقتی وسوسههای شیطان یا تخیلات پدید میآید، باید مرتب بگوییم «أَلَمْ يَعْلَمْ بِأَنَّ اللَّهَ يَرَىٰ» آیا انسان نمیداند که خدا او را میبیند؟
#شرح_دعای_کمیل
▫️بنیاد کشتی طوفانها
💠
@keshtitoofanha