🔳⭕️آروغ زیبای مدیران
☑️چرا در برخی جوامع،هیچ مدیری به خاطر خطا و اشتباه استعفا نمیکند؟ در حالی که در برخی دیگر مدیران از شرم خودکشی می کنند! این سوال،دانشجويي سر کلاس از استاد جامعه شناسی پرسید.در پاسخش استاد این جواب را داد:
بچه ها! اگر معلمی در کلاس آروغ بزند!آیا باز می تواند در آن کلاس به کارش ادامه دهد؟
پاسخ روشن بود.دوستان گفتند نه تنها از کلاس بلکه از مدرسه هم باید برود.
استاد دوباره پرسید حالا اگر معلمی در کلاس دانش آموزان کر و لال هستند آروغ بزند چه؟
گفتند:مشکلی پیش نمی آید.
استاد لبخندی زد و گفت:حالا فهمیدید چرا در برخی جوامع هیچ مدیری استعفا نمی کند؟در این جوامع عده ای لال اند! عده ای کور اند و عده ای کر!
☑️⭕️تحلیل و تجویز راهبردی:
شاید برای ما همیشه سوال باشد در حالی که ما درگیر نان شبانه و ترافیک روزانه و تورم سالانه هستیم، چرا این قدر روشنفکران دم از شفافیت و گردش آزاد اطلاعات؛ دم از آزادی بیان،احزاب مستقل و رسانه های آزاد می زنند؟شاید ما فکر کنیم که این ها از سر شکم سیری حرفهای روشنفکرانه می زنند و به فکر آب و نان شب مردم نیستند.دقیقا مساله همین جاست که بی آبی و بی نانی ما ریشه در همین دغدغه های آنان دارد. تلاش آنان این است که ما کر و کور و لال نباشیم.
🔹کر و کوری اجتماعی بدان معناست که یک جامعه از پشت پرده جریانات بی خبر است.از بند و بست ها،بده بستان ها و معاملات کثیف و تعاملات پنهانی.شفافیت و گردش آزاد اطلاعات باعث می شود که جامعه کر و کور نباشد.بفهمد، تحلیل کند.
⁉️ما چه می توانیم بکنیم؟
🔹قرار نیست یک شبه به یک جامعه آزادِ شفافِ سالمِ متمدن تبدیل شویم.بهتر است دو «تمرین مدنی»انجام دهیم.این دو تمرین مدنی،سرآغاز رهایی از کوری و لالمانی اجتماعی است.باید از خانه هایمان آغاز کنیم.سپس در ساختمان، مدرسه،اداره،روستا،شهرستان و استان مان آن را توسعه دهیم.
🔸تمرین مطالبه گری؛عادت کنیم که از تمام مسوولین بخواهیم که اطلاعات،تصمیمات، برنامه ها، عملکردها،نتایج شان را افشا کنند.
تمرین روشن گری؛عادت کنیم که عملکرد مدیران را مبتنی بر اطلاعات(و نه مبتنی بر حدس و گمان)نقد و بررسی منصفانه و محترمانه کنیم.
🔸هیچکس چشمان ما را باز نخواهد کرد، این ما هستیم که باید چشم مان را به مشاهده گری و زبان مان را به مطالبه گری و روشنگری عادت دهیم.اگرنه مجبوریم آروغ زیبای مدیران را تحمل کنیم و خدا را شکر کنیم که چنین مدیران خوبی داریم که ما را لایق آروغ زیبای خود می دانند.