🔴هفت نکته کلیدی در مورد حیدرالعبادی و عراق/ شاید العبادی به دنبال کرسی نخست وزیری با چراغ سبز آمریکاست
📝
#سعید_ساسانیان
1⃣ دوره نخست وزیری العبادی به پایان رسیده و او اکنون منتظر است تا نخست وزیر جدید تعیین شود و مسئولیت را به او واگذار کند. لذا وعده همراهی او با تحریمهای آمریکا علیه ایران، اگرچه تلخ است اما احتمالا واشنگتن نیز روی وعده کسی که تا چند هفته دیگر ممکن است نخستوزیر نباشد، چندان حساب باز نخواهد کرد مگر اینکه توان نخستوزیر کردن او را داشته باشد.
2⃣العبادی شخصیت محبوبی در عراق نیست. ۲۷ هزار رای او در انتخابات پارلمانی اردیبهشتماه به خوبی این را اثبات کرد. او اکنون با سیاستورزی به دنبال این است تا دوباره بر کرسی نخست وزیری بنشیند. این اقدام العبادی البته میتواند واجد یک معنای دیگر هم باشد؛ او از ایران برای حمایت از دور جدید نخستوزیریاش ناامید شده و به جانب آمریکا رفته است و یا اینکه وزنهی آمریکا را در تعیین نخستوزیر، سنگینتر یافته است.
3⃣طبیعی است که مردم و نخبگان ایرانی از بالاترین مقام اجرایی کشور عراق انتظار چنین موضعی را نداشته باشند. ایران در مبارزه با داعش در کنار دولت و ملت عراق بود.
4⃣ نخبگان و خواص سیاسی و کسانی که به هر دلیلی تریبون دارند، نمیتوانند بدون فهم موقعیت سیاسی العبادی و چرایی اتخاذ چنین موضعی، در تریبونهای خود، ضد عراق موضع بگیرند. ترویج و تشدید عراقستیزی اکنون برای برخی، به یک ژست میهندوستی تبدیل شده است! چنین موضعی جز اینکه ملت عراق را از ایران دور ساخته و زمینه را برای سوگیری متفاوت عراق در سیاست خارجی فراهم میسازد، کارکرد دیگری ندارد .
5⃣ شوربختانه مواضع برخی خواص ایرانی در ضدیت با عراق، با همان سرعتی که موضع العبادی در ایران منتشر شد، به گوش عراقیها رسیده و واکنش تند آنها را برانگیخته است. این بدان معناست که خط غیرمنطقی عراقستیزی در ایران، بر تشدید ایرانستیزی برخی در عراق اثرگذار است و بالعکس. این دو خط، همافزایی دارند.
6⃣مواضع گروهها و شخصیتهای عراقی در محکومیت موضع العبادی و همراهی و همدلی با ایران امری مبارک است که باید قدر آن را دانست. چنین مواضعی که ایران باید زمینهی توسعه آن به طیفهای مختلف عراق را فراهم سازد، علاوه بر اینکه العبادی را از کردهی خود پشیمان خواهد ساخت، بر رفتار نخستوزیر آینده عراق – حتی اگر العبادی باشد – اثرگذار خواهد بود.
7⃣ مهمتر از همه این است که نیازهای امنیتی عراق به دلیل پایان نسبی حضور داعش در این کشور، کاهش یافته است و به موازانه چنین کاهشی، نیازهای معیشتی و رفاهی مردم این کشور تشدید شده است. ایران میتواند جدیتر از گذشته، به فکر رفع این نیازها باشد تا علاوه بر همراهسازی هرچه بیشتر دولت و ملت عراق، بر درآمدهای غیرنفتی خود نیز بیفزاید.
➖➖➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیل های روز در خیابان انقلاب 👇
http://eitaa.com/joinchat/825098246C346759229f