🔴 این سیاست است که تصمیم میگیرد چه کسی فقیر باشد.
✍️
#سیدهفاطمه_حبیبی
🔹 فقر و نابرابری، دو واژه توامانند، گرچه معنایی متفاوت دارند.
فقر زاییده نابرابری است، هرجا نابرابری دیدید، فقر حتما زودتر از آن خودش را نشان داده است و هرجا فقر دیدید، بی شک نابرابری در گوشه ای پنهان شده.
🔸 فقر در جامعه ای متولد میگردد که درآمدهای ملی نامتوازن، تقسیم شود، به شکلی که عده ای در محرومیت شدید و عده ای دیگر در رفاه افسانه ای روزگار بگذارنند.
✅ این نابرابری در تقسیم درآمد، نیز حاصل نظام سیاستگذاری و تصمیم گیری های کلان جامعه است.
این سیاستگذاران یک کشور هستند که میزان هزینه کردها و نحوه مصرف درامدها را مشخص میکنند. و منشأ نابرابری، همین تصمیم گیریهاست، تصمیماتی که به تجمع ثروت در یک جا و برهوت درامد در نقطه ای دیگر می انجامد.
🔹 بنابراین فقر بیش از هر چیز پدیده ای سیاسی است، حاصل حضور افراد ذی نفع در مراکز تصمیم گیری و تغییر مسیر سرمایه و درامدهای ملی به سمت خویش.
🔸 و در حقیقت نابرابری پدیده ای غیر حتمی و قابل اجتناب است و اگر نتوان آن را ریشه کن کرد، اما میتوان تا حد بسیاری تقلیل داد، فقط کافی است نظام سیاست گذاری از افراد صاحب نفوذ منزه گردد، تا در یک توازن اجتماعی درآمدهای ملی تقسیم گردد.
💢 و سیاستگذاران تصمیماتی مبنی بر کاهش نابرابری گرفته و اجرایی کنند.
به بیان ساده آنچه از فقر در جامعه می بینیم محصول تصمیمات عده ای خاص است، که در مراکز عمده تصمیم گیری قراردارند، بیماری فقر در جامعه قابل مداواست، بشرط پالایش سیاسی و تغییر سیاستها و تصمیمات بنفع طبقه محروم.
#اجتماعی
➖➖➖➖➖➖➖
📡 رصد بهترین تحلیلهای روز 👇
@kh_enghelab