♨️حجت الاسلام سعید صلحمیرزایی، گردآورنده کتاب جهاد تبیین
قدم اول برای جهاد تبیین آگاه کردن همه نسبت به این فرمان است
رهبر انقلاب گفتهاند جریان تحریم، نیازمند یک جریان تحریف است تا درکنار هم اثر کنند
🔻اهمیت جهاد تبیین که چندینبار مورد تاکید رهبر انقلاب قرار گرفته چیست؟
نکته اصلی آن است که پیروزیهایی که انقلاب توانسته در عرصههای گوناگون بهدست بیاورد با گذشت زمان دشمن را هم حساستر میکند. دشمن جریان تحریم را راه انداخت ولی شاهد بودهایم که رهبر انقلاب گفتهاند جریان تحریم، نیازمند یک جریان تحریف است تا درکنار هم اثر کنند.
🔻دشمن چهار حمله را در دستور کار قرار داده؛ هم دارد دوران پهلوی را تطهیر و هم خدمات انقلاب اسلامی به ایران و مردم را انکار میکند و هم آینده را تیرهوتار جلوه میدهد که مردم امیدشان را از دست بدهند و هم خودش را شکستناپذیر نمایش میدهد تا برای مردم ذهنیتی بهوجود بیاید که ما مقابل این دشمن چارهای جز تسلیم نداریم.
این چهار حمله را به ذهنهای مردم القا میکند و این غیر از حملههایی است که به اعتقادات و مقدسات میکند، در مقابل این حملات تنها کاری که میشود بهصورت جدی انجام داد، تبیین است؛
🔻رهبر انقلاب متعدد از همان سالهای 67 تا 69 درباره تبیین فرمایش داشتهاند اما چیزی که اینبار اتفاق افتاد، این بود که آقا از همه مردم خواستند به میدان بیایند. قبلا بیشتر به نخبگان و طلاب و اساتید میگفتند ولی اکنون به همه مردم گفتهاند که هر کدامتان مثل یک چراغی اطراف خود را روشن کنید.
اگر در دهه 70 آقا به مردم گفتند هر کدامتان تذکر لسانی بدهید، امربهمعروف و نهی از منکر کنید، الان میگویند هیچکدامتان نسبت به غبارآلود بودن ذهن اطرافیان بیتفاوت نباشید.
در دهه 70 امربهمعروف و نهی از منکر بهعنوان یک واجب فراموششده مطرح شد و بحث این بود که نسبت به اشتباهات دیگران بیتفاوت نباشید. امروز آقا میگویند همگان وظیفه دارند بهاندازه حوزه تاثیر خودشان نسبت به غبارآلود بودن ذهن اطرافیانشان بیتفاوت نباشند.
من فکر میکنم اختصاص این قصه به درگیر شدن جدی استکبار با جبهه انقلاب برمیگردد. در این بحث جنگ روایتها و درواقع نبرد ذهنی و جنگ روانی مطرح است.
نکته تکمیلی که میتوان دراینباره یافت، این است که تفاوتی که نسبت به قبل کرده، این است که قبلا فقط افرادی که صاحب تریبون بودند میتوانستند حرف بزنند و حوزه تاثیر افراد معمولی در حد اطرافیان و کسانی که با هم نشستوبرخاست داشتند، محدود میشد، اکنون از نوجوان 10 ساله تا خانم و آقای کهنسال را میبینید که یا درحال تولید محتوا هستند یا بازنشر محتواهای تولید شده، به نحوی همه در جریان تبیین میتوانند کار کنند. شاید این هم عامل دیگری باشد که در همان دیدار روز اربعین 1400 این را گفتند که فضای مجازی با همه مشکلاتی که ممکن است داشته باشد، میتواند بهعنوان یک ابزار در این زمینه استفاده شود.
🔻رهبر انقلاب در سخنرانی اربعین و نیز دیدار با مداحان بر لزوم جهاد تبیین تاکید کردهاند. چه پیامی را میشود از پیوند زدن جهاد تبیین به این ادبیات دریافت کرد❓
🔻اول توضیحی دراینباره مطرح کنم؛ آن هم اینکه هر تعلیمی، هر کار علمیای تبیین نیست. هر تبیینی هم «جهاد تبیین» نیست. امروز رهبر انقلاب تاکید کردهاند، هر کاری، زمانی تبدیل به جهاد میشود که در مقابل دشمن انجام شود. همانطور که دیدهاید متاسفانه کاری که بعضا با بیانات رهبری میکنند، این است که کاملا سفارشی هر کاری تا الان در زندگیشان میکردند یک عبارت جهاد تبیین پیش از آن میگذارند، درصورتیکه رهبری گفتهاند جهاد تبیین حتما باید مقابل نقشه دشمن باشد. اگر میبینیم رهبری در مناسبتهای متعلق به حضرت زینب، حضرت زهرا و امام سجاد علیهمالسلام اشاره به تبیینی کردهاند برای این بوده است که این اقداماتشان در مقابله با دشمن بوده است. اینها همه به آن موردی بازمیگردد که دشمن دارد با هدف نهایی ما دشمنی میکند. باید بدانیم که من اگر بهاندازه یک نفر، یک جوانی که حرف مرا قبول میکند بتوانم غبار را نسبت به انقلاب و مقدسات از ذهنش بردارم، چون عمل دشمن را خنثی میکنم حتما ثواب جهاد را خواهم برد. رهبری در دیدار با مداحان گفتهاند در میان جهاد نظامی، جهاد اقتصادی و سیاسی جهاد روشنگری بالاترین درجه را دارد.
موردی که مطرح است بیشتر نقشها را در حوزه سلبی میبریم و هدف پاسخگویی به دشمن را دنبال میکنیم، بهلحاظ ایجابی چه بسترهایی برای اثرگذاری در این حوزه داریم؟
نسبت به جهاد تبیین در حالت ایجابی باید این نکته را در نظر داشت که اهل منبر ما میتوانند بهنحوی در واکسینه کردن در مقابل شبهات ایفای نقش کنند.. اکنون باید ببینیم نیاز و اولویت چیست. یکسری مسائل اولی هستند، یکسری هم ممکن است فوری باشند.
♨️اخبار داغ روحانیت
♨️ @khabarehowzeh