⛔️ تحلیل وضعیت انتخاباتی اصلاح طلبان ( قسمت دوم )
تحریم انتخابات یا حضور جدی!؟
به رغم تفاوتهای چندوجهی شرایط فعلی با دورههای پیشین، اصلاحطلبی همچنان با تحریم انتخابات غریب و نامأنوس است، هرچند این امر غیرمحتمل هم نیست. اما درباره مشارکت در انتخابات دو استراتژی کلی وجود دارد. یکی همان مشارکت مشروط است و چهرههایی چون حجاریان و شکوریراد نیز آن را ترویج میکنند. مسیری که در آن، افرادی چون محمدرضا عارف و عبدالواحد موسوی لاری ائتلاف اصلاح-اعتدال را در خط پایان میبینند.
استراتژی دوم حضور بیقید و شرط در انتخابات است که خود دو طیف را شامل میشود؛ گروهی از اصلاحطلبان همچون بهزاد نبوی، محسن رهامی و بخشی از حزب کارگزاران که همچنان بر ائتلاف با اصولگرایان میانهرو (یا همان معتدلین) اصرار میورزند. باتوجه به تجربه ناخوشایند مردم از لیست امید در مجلس دهم، احتمالا در صورت ارائه لیست امید برای انتخابات مجلس 98، این لیست با اقبال عمومی مواجه نخواهد شد. شرایط فعلی ناشی از عملکرد اصلاحطلبان و دولت مورد حمایت آنها نشان میدهد کمتر کسی به منتسبین حسن روحانی ولو با «تَکرار» خاتمی رای میدهد. شاید تحریم انتخابات به بهانههایی مثل «رد صلاحیت گسترده اصلاحطلبان توسط شورای نگهبان» دستاویز خوبی برای فرار از قبول مسئولیت شرایط نامناسب به وجود آمده توسط دولت روحانی(مورد حمایت اصلاحطلبان و خاتمی) باشد؛ با وجود اینکه در شرایط جاری، بخش زیادی از مردم علت عملکرد نقد برانگیز دولت را به علت قرابت گفتمانی و خواستگاه مشترک با جریان اصلاحات میدانند.
انتظار برای اعلام نتایج قطعی احراز صلاحیتها
حسین کمالی، عضو شورای هماهنگی اصلاحات،درباره آخرین وضعیت لیست انتخاباتی اصلاح طلبان گفت: «هنوز تایید صلاحیتها قطعی نشده است؛ افرادی که تایید صلاحیت نشدهاند، طبق اعلام شورای نگهبان اعتراض کردهاند. نتیجه اعتراض ها باید مشخص شود تا براساس آن لیست انتخاباتی بسته شود؛ فعلا این سردرگمی برای اصلاح طلبان ایجاد شده است. من درباره قهر از صندوق رای اطلاعی ندارم و اگر اصلاح طلبان جایی نامزد داشته باشند رای می دهند. مجلس مهم است، انتخابات مهم است. مردم با انتخابات سرنوشت و آینده خود را مشخص میکنند. برخی با دخالتهایی که انجام میدهند باعث می شوند اثرات مثبتی بر جای نگذارند».
ائتلاف «اعتدالیون» و «اصلاح طلبان»
اصلاحطلبان ادعا میکنند که دیگر نمیخواهند با اعتدالیون ائتلاف کنند. اصل این تفکیک بین «اعتدالیون» و «اصلاحطلبان» یک اقدام راهبردی در زدودن ننگ هزینه دولت اصلاحاتساخته از پیشانی اصلاحطلبی است. با این که بحثهای زیادی در ماههای گذشته مبنی بر حضور مستقل اصلاحطلبان در انتخابات مطرح شده و اصلاح طلبان ادعا دارند که نمیخواهند در مجلس یازدهم زلفشان را به زلف روحانی گره بزنند و حتی به دنبال این هستند که گره زلف خود را از زلف روحانی باز کنند یا حتی مطرح کردند که مردم انتقادات و نارضایتیهایی نسبت به عملکرد روحانی دارند و جریان اصلاحات میخواهد که این انتقادات و اعتراضات شامل حال اصلاحات نشود، اما پیش بینی میشود در صورت تحقق لیست واحد، مجدداً حامیان دولت و اصلاحطلبان را دوشادوش یکدیگر ببینیم.
قهر با صندوقهای رای!؟
بعید به نظر میرسد مشی اصلاح طلبان قهر با صندوقهای آرا باشد. تجربه دوره قبل تهران اثبات کرد که اصلاح طلبان توانستهاند با یک لیست شامل افراد ناشناس وارد مجلس شوند. اصلاح طلبان در انتخابات مجلس یازدهم حضور مییابند و با جریان سازی توسط شبکههای اجتماعی حقیقی و مجازی تلاش میکنند تا رقابت سختی با اصول گرایان را رقم بزنند.
سناریوی دوقطبیسازی و طرح برخی شعارهای احساسی توسط اصلاحطلبان در انتخابات مجلس یازدهم به منظور جلب آرا مردم به نفع اصلاحطلبان از رویکردهای این جناح خواهد بود. این شیوه اصلاحطلبان مسبوق به سابقه بوده است. اینکه مردم را در انتخاب بین بد و بدتر قرار دهند تا مردمی که از عملکرد آنها دلسرد هستند را وادار کنند به نفع اصلاح طلبان پای صندوقهای آرا بیایند و بین بد و بدتر (البته بنابر تحلیل آنها از اوضاع) انتخاب کنند.
◀️ ادامه دارد
•┈••✾••┈•
💥با افشاگری ها و روشنگری های "تبیین و تحلیل وضعیت " همراه باشید 👇
eitaa.com/joinchat/1934098432C8010358641