کاش عرضه داشتید به جای تحریف، اموال بلوکه شده را برگردانید
انتشار خبر توافق ایران و آمریکا درباره آزادی 6 میلیارد دلار از داراییهای بلوکه شده کشورمان در کره جنوبی، غیر از عصبانیت محافل آمریکا، با واکنشهای قابل تامل برخی اعضای دولت روحانی رو به رو شد.
از جمله عبدالناصر همتی رئیس اسبق بانک مرکزی نوشت: «اینکه انتقاد میشود چرا دولت پذیرفته است که منابع ارزی در کره جنوبی برای خرید کالاهای اساسی و دارو باشد، باید توضیح بدهم که موضوع صرفاً مربوط به این دولت نیست. در دولت قبل هم پذیرفته شده بود. چرا که هرگونه توافقی خارج از برجام، همراه با ادامه تحریمهاست.
ایرادی که میتوان گرفت این است که چرا روند توافق را طول داده و بعد از
سه سال تحمیل هزینه، به همان نقطه اول رسیدید؟ چرا اروپا را دور زدید و متوسل به کشورهای منطقه شدید؟ و مهمتر اینکه چرا بهرغم ادعای یک دولت مقتدر، نتوانستید برجام را اجرا کنید و یا به یک توافق هستهای بهتر، جهت رفع تحریمها دست یابید؟ دیگر از چاپ پول «بدون پشتوانه» در سال ۱۳۹۸ هم نمیتوانید صحبت کنید، چونکه امروز با توافق انجام گرفته، بانک مرکزی میتواند با پشتوانه همان ارزهای آزاد شده و از طریق تأمین ارز واردات کالاهای اساسی و دارو، انبساط پولی یک سال گذشته شما را نیز عقیم کند».
همچنین خبرآنلاین (خبرگزاری وابسته به مدیران دولت سابق) نوشت:
«هیاهو برای آزادسازی ۶ میلیارد دلار دارایی بلوکه شده ایران در حالی است که این روزها مقامات دولت سیزدهم از این حربه استفاده میکنند که بسیاری از مشکلات کنونی اقتصادی از دولت قبل به ارث رسیده است؛ تا جایی که در برخی گزارشها عنوان میشود از ابتدای شهریور ۱۴۰۰ تا پایان خرداد ۱۴۰۲، دولت سیزدهم نزدیک به ۲۷۰ هزار میلیارد تومان از بدهیهای دولت قبل در قالب فروش اوراق بدهی را تسویه کرده است. اما حال در مقابل این ادعاها و با آزادسازی ۶ میلیارد دلار داراییهای بلوکه شده، محمدجواد آذریجهرمی، وزیر پیشین ارتباطات یک سؤال مهم از دولت سیزدهم میکند. او در کانال تلگرامی خود نوشت: آیا میتوان گفت که با آزادسازی ۶ میلیارد دلار، معادل...
ادامه مطلب👇
https://kayhan.ir/fa/news/270850/
✍️ خبر و تحلیل سیاسی:
@khabarvatahlilesiasi