🌟 «اخترِ رخشندهی چرخ ادب»
📝 یادداشتی از پیشکسوت شعر و ادب، سرکار خانم سیمیندخت وحیدی پیرامون شخصیت و شعر پروین اعتصامی
📍به مناسبت ۲۵ اسفند ۱۲۸۵، زادروز رخشنده اعتصامی
🔻گزیدهای از یادداشت:
1⃣ پروین اعتصامی در یک نگاه اجمالی چون حکیمی حاذق و عارفی دلسوخته است که در میان مردمان عصر خود به رغم ستم حاکمان و دستگاه جبّار و بیفرهنگ زمانش نورافشانی کرد و اصلاً ظلمتِ بیداد و افسونهای غیرفرهنگی و جلوههای فریبندهاش را برنتافت.
2⃣ پروین، تنها یک شاعر هنرمند و ادیب نیست، او یک حکیم فرزانه و طبیبی صادق است که تلاش میکند انسان را از حضیض به اوج پرواز دهد و با روح مسئولیتپذیری و تعهد در قبال مسائل پیرامون خود، کمال و اقتدار معنوی و فرهنگی به او بخشد تا در کشاکش روزگار آن باشد که به هستی، جان و هویت تازهای ارزانی دارد.
3⃣ پروین اعتصامی هرگز خود را آلودهی دربار و مجالس تشریفاتی و زرق و برقدار نمیکند. مدال افتخار و تقدیر از سازمانهای فرهنگی دولتی نمیپذیرد و آتش درون خود را با این وسوسهها و جلوهگریهای ظاهری و فریبنده و بی اعتبار معاوضه نمیکند.
4⃣ با این که حدود ۳۴ سال خداوند متعال به عمر دنیایی او اعتبار زمانی داد، اما حاصل زندگی قرنها عزتمندی، شرف، شهامت، شجاعت و اندیشمندی عاشقانه و عارفانه را با خود به دیار ابدیت برد. او یک جهان معنا و مضمون الهی بود.
5⃣ شعرهای پروین ترکیبی است از سبک خراسانی به شیوهی ناصر خسرو و سبک عراقی به شیوهی سعدی، که هر یک در کار خود، استادی زبردست و بیهمتایند.
6⃣ نقش پروین یک حقیقت انکارناپذیر در ادبیات و فرهنگ کشور ماست و اگر این گوهر اندیشمند نبود، مسلّماً جای خالی او و کارهای بیمانندش در شیوهی «مناظره» و «بحث» و «شخصیت بخشی به اشیا» به خوبی مشاهده میشد.
7⃣ پروین به دلیل باورهای صحیح اجتماعی و مبارزه با جهل و فریب روشنفکرزدهها، باید که در جبههی متقابل آنان قرار گیرد و این از مشخصترین ویژگیهای یک شاعر یا هنرمند متعهد دینی با غیر خود است.
📲 مطالعه متن کامل در
http://farsi.khamenei.ir/others-note?id=45154
❣
@Khamenei_Reyhaneh