بسم الله الرحمن الرحیم
نمازجمعۀ سنگرشکن
ما این را یک قاعده منطقی می دانیم که اگر کسی فریاد کمک خواهی سر می دهد، اراده کمک به تنهایی فایده ندارد. بلکه باید بدانیم چه کمکی از دستمان بر می آید.
پس وقتی می خواهیم امام جامعه را
نصرت کنیم، اول باید طرح کلان او را بدانیم و بعد برای تکمیل همان اقدام کنیم.
روشن است که نماز جمعه این هفته که با اراده مستقیم خود ایشان شکل گرفته بود بخشی از برنامۀ کلی ایشان در
مبارزه با اسرائیل است. اتفاقا ما هم از شهرهای مختلف با این تصور به نماز می رفتیم که آقا مثل دفعات قبل اسرائیل را با خاک یکسان می کند و این جمعیت میلیونی هم با تکبیرهای کوبنده میخ آن را محکم می کوبد.
ولی وقتی ایشان به سرعت از خطبه اول که نسبتا آرام و ملایم بود، رد شد و بعد هم خطبه دوم را به زبان عربی به اتمام رساند گفتیم خوب اشکالی ندارد، مهم این بود که در کوران تهدیدهای اسرائیل خودمان را نشان بدهیم و جمعیتمان را به رخ بکشیم و مهمتر اینکه آقا علیرغم تهدیدات مستقیم سینه سپر کرد و نماز دوم را هم با طمانینه خواند و ...
حتما این هست ولی فقط همین؟
به نظرم خطبه اول هر چند کوتاه و مختصر بود ولی کاملا در آن چارچوب کلان ایدۀ محو اسرائیل قرار داشت و هر کدام از آن بندها اشاره به بخشی از آن طرح.
1. شروع با آیۀ ولایت میان مؤمنین: معنایش چیست؟ دعوت به
پیوستگی و هم جبهه شدن همه امت های مسلمان برای جلب رحمت از روی عزت و حکمت. اینکه اراده امت اسلامی باید به تمامه به میدان بیاید تا این مسئله حل شود. مسئله فقط چند موشک نیست و این در حالی است که ما در جبهه درونی خودمان به کوچکترین یا بزرگترین اشکال گریبان همدیگر را گرفته و رها نمی کنیم. مصادیقش فراوان است و همه ما در معرضش بوده ایم.
2. یکی از مصادیق واضح آن فضایی که پیرامون انتقام شهید هنیه شاهدش بودیم. تاکید رهبری با کلیدواژه تعلل و شتابزدگی یه روی دیگر هم داشت. اینکه جمهوری اسلامی ساختار صحیح و قابل اعتمادی برای تصمیم گیری در مواقف حساس دارد و پنجه کشیدن بر این دستگاه تصمیم گیری به بهانه مختلف، آتش ریختن به سمت سنگر خودی است.
3. حضرت آقا به صراحت دشمن اصلی همه امت اسلام را آمریکا معرفی کرد. وحشی گری های اسرائیل باعث نمی شود که از عامل اصلی جنایات منطقه غفلت کنیم. در این کلان ایده، آمریکاست که ارادۀ خودش را به میدان آورده است.
4. نحوۀ مواجهۀ جهاد و حماس و حزب الله لبنان را مطابق با همۀ قوانین بین المللی و عقلی دانستند و از تعبیر حق استفاده کردند. این نحوه سخن گفتن با مردم دنیا و بالتبع دولت ها و سازمان های بین المللی، نقطه ای تبیینی برای پذیرش نحوۀ مواجهۀ مسلمانان با اسرائیل است. یعنی مبارزه ما دو رو دارد. یکی در میدان جنگ و یکی هم در میدان تبیین و همین تبیین خودش جهاد محسوب می شود.
5. با نام بردن صریح از کشورهای اسلامی فلسطین،عراق، یمن، لبنان، مصر، سوریه و افغانستان، هشدار دادند که اگر همه ملت ها و دولت های این چند کشور نسبت به وضعیت کنونی اسرائیل حالت انفعالی و عدم مداخله داشته باشند، بعد از فلسطین و لبنان، امنیت و تمامیت آنها هم به خطر خواهد افتاد، چیزی که به وضوح در مسئله داعش آن را دیدیم. این دعوت، دعوت آقا از مردم ایران اسلامی هم هست که اگر می خواهید در خانه خودتان ضربه نخورید پیش دستی کنید و هزینه های آن را هم تحمل کنید.
6. خطبه عربی ایشان هم دارای نکات ویژه و قابل توجهی است که باید به آن پرداخته شود.
✍
حجتالاسلام عبدالله عصاره
#لبنان #غزه
#جمعه_نصر
🔹.............🔹............🔹
💫 به "خانه طلاب جوان" بپیوندید:
🌐
@khanetolab