♦️چگونه تصمیم احساسی نگیریم؟
1-احساساتتان را مدیریت کنید
از قانون مکث استفاده کنید، مخصوصا اگر عصبانی یا ناراحت هستید، بهتر است مدتی از آن محیط و از آن موضوع فاصله بگیرید تا فرصت داشته باشید بیشتر فکر کنید و احساساتتان را مدیریت کنید. به عنوان مثال اگر از شخصی عصبانی هستید و میخواهید تصمیم بگیرید که با او چه رفتاری داشته باشید، لازم نیست در همان لحظه در هنگام عصبانیت، تصمیم بگیرید چون احتمال اینکه اشتباه کنید، زیاد است. از قانون مکث استفاده کنید، یعنی به مدت چند دقیقه، چند ساعت یا حتی چند روز از آن شخص فاصله بگیرید تا عصبانیتتان فروکش کند و بهتر بتوانید تصمیم بگیرید که چه کاری باید در مقابل آن فرد انجام دهید و آیا واقعا این موضوع ارزش این را دارد که دربارهاش با دیگری بحث و دعوا کنید یا خیر؟ چون گاهی افراد برای موضوعات پیش پا افتاده با هم بحث و دعوا میکنند که واقعا هیچ ارزشی ندارد.
2-در هنگام فوران احساسات، تصمیمگیری را متوقف کنید
مشکل اینجا است که بسیاری از افراد به افکار و احساسات خود بیش از حد اعتماد دارند و هر احساس یا فکری که به ذهنشان خطور میکند را فورا جدی میگیرند و طبق آن عمل میکنند. لازم است بدانید که در هنگامی که احساسات و هیجاناتتان در حال فوران شدن است و غرق در احساسات هستید، نمیتوانید تصمیم منطقی و درست را بگیرید، پس بهتر است تصمیمگیری را متوقف کرده و به یک زمان دیگری موکول کنید. در هنگام فوران شدن احساسات و هیجانات، آن قدر مغز انسان، درگیر هورمونها و انتقالدهندههای عصبی مختلف است که نمیتواند درست فکر کند.
3-قبل از تصمیمگیری به خودتان آرامش بدهید
قبل از اینکه تصمیمی بگیرید، برای کاهش احتمال خطا، به خودتان آرامش بدهید. مدیتیشن را تمرین کنید، کمی قدم بزنید و نفس عمیق بکشید تا اکسیژنرسانی و خونرسانی به مغزتان بیشتر شود و سپس زمانی که احساساتتان فروکش کردند، فکر کنید و تصمیم بگیرید.
ادامه دارد
به اشتراک بگذارید.
#روانشناسی
💠کانال ادارات وکارمندان شهرستان مبارکه
🆔
https://eitaa.com/khedmat_mob