🔴پشت پرده شهادت امام حسن مجتبی علیهالسلام
🔰بخش دوم
🔷منطقی است پرسیده شود که آیا در پشت پردهی قتل امام حسن انگیزههای سیاسی وجود داشته است؟
🔷برخی گزارشهای مورد تأیید منابع شیعی و برخی منابع سنّی میگویند که مسمومیت امام حسن به وسیله جعده و به تحریک خلیفه صورت گرفته است. یک گزارش بسیار خاص میگوید خلیفه که در دمشق مستقر بود برای از بین بردن امام حسن به امپراتور بیزانس نامه نوشت و از او یک نوشیدنی سمّی درخواست کرد. امپراتور در ابتدا امتناع کرد، اما بعداً با شرط و شروط پذیرفت. پذیرش مشروط امپراتور که در سندی ذکر شده با خصومت بین اعراب و بیزانسیها در سال 669 یعنی سال شهادت امام حسن همخوانی دارد؛ همان زمانی که یک امپراتور باانرژی بهنام کنستانتین چهارم بر بیزانس حاکمیت داشت.
🔷در سال 668 یعنی یک سال قبل از شهادت امام حسن، سرزمین اصلی امپراتوری بیزانس تقریباً همین ترکیه کنونی بود. در غرب ترکیه امروزی بیش از ۵۰ معدن وجود دارند که حاوی جیوه هستند. جیوه که از سنگ معدن اصلی آن یعنی سینابار «سولفید جیوه با فرمول HgS» گرفته میشود از 500 سال قبل از میلاد مسیح در مدیترانه برای استخراج فلزات، با استفاده از ملغمه استفاده میشده است.
🔷این عنصر هیچ عملکرد زیستی شناختهشدهای ندارد، اما حاوی تاریخچهی مفصلی در مورد اثرات سمّی است.
🔷علایم موجود در گزارشهای تاریخی در مقایسه با علایم مسمومیت با جیوه بدون داشتن کالبدشکافی یا هرگونه تست تشخیصی، امکان ندارد بتوان با قطعیّت گفت که چه چیزی امام حسن را مسموم کرده است. با این حال اما میتوان نوع سم استفادهشده را با کمکگرفتن از علایم توصیفشده در متون تاریخی حدس زد.
🔷برخی علایم بالینی توصیفشده بهوسیلهی متون مربوط به شهادت امام حسن شامل سبزشدن رنگ پوست و استفراغ خون هستند. این علایم میتوانند در اثر بلع کالومل و در نتیجه مسمومیّت با جیوه نیز ایجاد شوند.
🔷گفته شده رنگ امام حسن مجتبی علیهالسلام به سبزی گراییده بود. این امر میتوانسته در اثر آسیب به کلیهها ناشی از مسمومیّت با جیوه رخ داده باشد. کالومل روی کلیهها اثر میگذارد و با از بین بردن بافت لولههای کلیهها میتواند منجر به نارسایی حاد کلیوی شود. سبز شدن رنگ، ناشی از نوعی کمخونی است که کمخونی هیپوکرومیک نام دارد و کلروسیس یا بیماری سبز نیز نامیده میشود.
🔷این نوع کمخونی در اثر نبود هموگلوبین «پروتئین متصل به اکسیژن که مسئول تغذیهی بافتهای بدن با اکسیژن است» ایجاد میشود. هموگلوبین در اریتروسیت یا همان گلبولهای قرمز خون یافت میشود. کم بودن تعداد گلبولهای قرمز، عامل اصلی کمخونی هیپوکرومیک بهشمار میرود.
✍
این پرونده تاریخی ادامه دارد...
🌍 #انتشار_حداکثری_با_شما
➖➖➖➖➖➖➖➖
◀️ با کانال #خیمه_گاه_ولایت که محفل حضور نخبگان کشورمان است، میتوانید #بهروزترین باشید و از آخرین اخبار و تحلیلهای مهم ایران و جهان در حوزه #نفوذ #سیاست #امنیت و #فرهنگ کسب آگاهی کنید.
➡️ https://eitaa.com/joinchat/2868117506C71fc999fff