🔴آمریکا و اقدامات عملیات روانی و روانشناسانه بر روی گزینههای هدف خود / آشوب 1401 و اقدامات روانی دشمن بر روی مردم مظلوم ایران
🔸نیمه دوم قرن بیستم و در کشاکش جنگ سرد، سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا«CiA» تحقیقات گستردهای را با محوریت این سؤال که «
چگونه میشود مقاومت انسانها را در هم شکست؟» آغاز کرد. برای این منظور آنها بودجه و امکانات فوقالعادهای در اختیار دکتر ایووِن کامرون رئیس انستیتو آلن مموریال دانشگاه مکگیل گذاشتند.
🔹کامرون یکی از برجستهترین افراد در حرفه خود یعنی روانپزشکی بود. او ریاست «انجمن روانپزشکی آمریکا»، ریاست «انجمن روانپزشکی کانادا» و ریاست «انجمن جهانی روانپزشکی» را در سابقه کاریاش داشت.
🔸پروژه CiA با رهبری او در بُعد انسانی یک جنایت تمامعیار بود. افرادی که ناخواسته بهعنوان موش آزمایشگاهی در دام این پروژه گرفتار شدند و جان سالم به در بردند تا آخر عمر با مشکلات روحی و روانی دست و پنجه نرم کردند. شاید اگر کشور دیگری به غیر از ایالات متحده و سازمانی به غیر از CiA دست به چنین کاری زده بودند در مجامع بینالمللی برای «جنایت علیه بشریت» به شدیدترین مجازات محکوم میشدند.
🔹اما دولت آمریکا تنها با پرداخت 750 هزار دلار غرامت به 9 شاکی پرونده در سال 1988 این رسوایی را لاپوشانی کرد! نتیجه تحقیقات به زبان ساده این بود که
چنانکه افراد بهصورت متناوب تحت فشارهای مداوم قرار گیرند به آستانهای از گسیختگی روانی میرسند که در آن لحظه آماده تسلیم و انجام کارهایی هستند که پیشتر از انجامش خودداری میکردند.
🔸یکی از کتابهای راهنمای CiA که در اواخر دهه 1990 از طبقهبندی محرمانه خارج شد در اینباره توضیح کوتاهی ارائه میکند: «فاصلهای زمانی وجود دارد- فاصلهای شاید فوقالعاده کوتاه- که در آن فرد دچار نوعی حالت تعلیق بین زندگی و مرگ است. این حالت تعلیق بین مرگ و زندگی یک نوع شوک یا فلج روانی است که از تجربه یک لطمه روحی شدید یا نسبتا شدید ناشی شده است... [کارشناسان] مجرب این اثر را وقتی ظاهر میشود میشناسند و میدانند که [فرد] مقاوم در این لحظه در مقایسه با پیش از تجربه شوک، بسیار پذیرای سازش است و احتمال تسلیم و تبعیت او بسیار بیشتر از پیش است.»
🔹️همین روند در مقیاس تودهای و کلان به همان چیزی دست مییافت که در مقیاس فردی بر سر انسانها میآمد. همانطور که یک مبارز اسیر و وحشتزده، تحت فشار ممکن است اسامی رفقایش را لو دهد و از باورهایش روگردان شود، جوامع تحت فشار نیز ممکن است از چیزهایی که در حالت عادی سرسختانه از آنها محافظت میکردند، دست بردارند. در اين الگو يك نقطه عطف وجود داشت.
🔸نقطهای که در آن فرد یا جامعه هدف تحت فشار حداکثری در آستانه فروپاشی روانی قرار گرفته و حالا باید راه برونرفت از فشار را در ازای انجام خواستههای مدنظر به آن نشان داد.
🔸اکنون شاید بتوان رویدادهای نیمه دوم سال ١۴٠١ را از این منظر به تماشا نشست. ما دستکم شاهد سه موج از فشار بودیم. موج اول با آشوبهای مهر و آبان شروع شد. خرابکاری در بازار ارز ایران را میشود موج دوم دانست و پروندهسازی کشف اورانیوم ٨۴ درصدی در تأسیسات هستهای با هدف فعالسازی مکانیسم ماشه شاید موج سوم فشار بر ایران باشد.
🔹️درست به موازات افزایش فشار بر مردم ایران با تحلیل آستانه تابآوری جامعه، راههای برونرفت از فشار توسط جریان غربگرای داخلی به نیابت از کارفرمای خارجی با صراحت بیشتری ارائه میشد. بازگشت به برجام، بازگشت عناصر بدسابقه و ناکارآمد به عرصه سیاست و مدیریت کشور و حتی شایعاتی مثل تغییر معاونت اول رئیسجمهور، حضور آقای عراقچی در مذاکرات و واگذاری پرونده هستهای به افراد میانهرو در خارج از دولت در همین چارچوب قابل ارزیابی است.
🔸موج جدید اعمال فشار بر ایران بيش از اقتصاد، روح و روان جامعه ايران را هدف گرفته است. التهابات روحي لزوما با پايان التهابات ميداني در كف خيابان يا بازار ارز پايان نمييابند.
🔹️اصلیترین درسي كه از 6 ماه پاياني سال ١٤٠١ گرفتيم باید این باشد: «آنچه در ذهنها رخ میدهد به اندازه آنچه در زمین اتفاق میافتد مهم است و شاید مهمتر» نکتهای که
رهبر معظم انقلاب سه ماه پیش از آشوبها به مسئولان قوه قضائیه تذکر دادند: «یکی از حقوق عمومی مردم همین است که امنیت روانی داشته باشند. امنیّت روانی یعنی چه؟ یعنی هر روز یک شایعهای، یک دروغی، یک حرف هراسافکنندهای در ذهنها پخش نشود. حالا تا دیروز فقط روزنامهها بودند که این کارها را میکردند، حالا فضای مجازی هم اضافه شده.»
هشداری كه اگر به آن توجه میشد.
✍ادامه دارد...
📢#برای_آگاهی_جامعه_نشر_دهید
◀️ به پایگاه خبری تحلیلی #خیمهگاهولایت بپیوندید👇
➡️ https://eitaa.com/joinchat/2868117506C71fc999fff