🔰 اغتشاش ارزی، انتقام از شنبه تاریخی
🔸تحلیل ۹دی از فاز جدید پروژه آشوب برای پیوند زدن مشکلات اقتصادی به آشوب اجتماعی
🔹 چندین سال است رهبر انقلاب تعبیر جنگ اقتصادی را درباره شرایط مواجهه نظام سلطه و جمهوری اسلامی ایران به کار می برند؛ در ماجراهای اغتشاشات اخیر نیز که مفهوم جنگ ترکیبی یا هیبریدی مصداق جدید و ویژه ای پیدا کرد، می توان رد پای جنگ اقتصادی را در کنار سایر جنگهای سایبری، فرهنگی، اطلاعاتی، امنیتی و رسانه ای دشمن علیه ملت ایران مشاهده کرد. جنگی که شاید در ایام اوج اغتشاشات نمود چندانی نداشت اما این روزها هرچه فضای خیابانها آرامتر می شود، جنگ اقتصادی و ایجاد اغتشاش و تکانه ارزی و اقتصادی در بازار پررنگ تر و ملموس تر می شود.
🔹پس از شکست پروژه آشوب به ویژه با حضور خیره کننده و تاریخی مردم در راهپیمایی ۲۲ بهمن، جریان برانداز و دشمنان ایران شکست تلخی از مردم خوردند و به نوعی به دنبال طراحی انتقام از این شکست تاریخی و گفتمانی خود هستند. بر این اساس کارشناسان معتقدند پروژه و طراحی دشمن طی ماههای آینده، ایجاد آشوب های اقتصادی و اغتشاش ارزی و الحاق آن به آشوبهای پائیز ۱۴۰۱ است.
🔹راهبرد دشمن این است که اعتراضات اقتصادی را به اعتراضات اجتماعی پیوند بزند. شعار «میخواهم زنده بمانم» با رویکرد معیشتی و اقتصادی در کنار شعار «میخواهم زندگی کنم» با رویکرد اجتماعی همزمان سر داده میشود. به عقیده کارشناسان امنیتی و اقتصاد سیاسی، اعتصابات در بازار، اخلال در ترانزیت و بهم ریختگی بازار ارز و خودرو با همین هدف دنبال می شود.
🔹متاسفانه معادلات سیاسی بین المللی هم در ماجرای قیمت ارز در ایران دخیل شده و دشمن برای اینکه به ایرانیها فشار بیاورد از این جریان استفاده می کند. دلیل اصلی توقف این اغتشاشات هم از یک سو "تدابیر جامعی" بود که حکومت از یک طرف اتخاذ کرد و از طرف دیگر "خودداری مردم از همراهی با اغتشاشات" بود.
🔹اسپوتنیک فارسی در گزارشی پیرامون شرایط کنونی بازار ارز با عنوان «اغتشاشات ارزی در ایران» می نویسد: «البته دشمن هم متوجه شده که اعتراضهایی که روی آنها حساب باز کرده بود تا تبدیل به اغتشاش شود و بعد برای سرنگونی نظام جمهوری اسلامی از آن بهره ببرد پتانسیل کافی برای چنین پروژه ای را ندارد و به همین دلیل مزدوران و عوامل خود را در دو محور به حرکت در آورده. یکی در محور تخریب سیاسی و رسانه ای نظام جمهوری اسلامی از طریق راه اندازی کارناوال های تبلیغاتی بر علیه ایران در برخی کشورهای اروپایی و دیگری از طریق مطرح کردن برخی مهره هایش به عنوان اپوزیسیون و تلاش برای کسب مشروعیت برای آنها.
محور دوم فعالیت دشمن در زمینه شعله ور کردن آتش زیر خاکستر خشم درون مردم از بابت مشکلات معیشتی و اقتصادی می باشد. این محور دوم را می توان محور کلیدی ای دانست که دشمن روی آن حساب باز کرده.»
🔹نویسنده گزارش در ادامه می نویسد: «در واقع دشمن هم امروزه جنگ خود را روی جنگ اقتصادی و از طریق ارز متمرکز کرده چون وقتی قیمت ارز افزایش پیدا می کند همه قیمت ها به همان تناسب و یا حتی بیشتر بالا می رود.
نباید هم تصور کرد که با دستور العمل و نرخ های دستوری می شود بازارها را کنترل کرد تنها راه این است که متوجه شد ماجرای افزایش قیمت ارز در ایران در ادامه همان روند تبدیل اعتراض ها به اغتشاشات است و با این ماجرا هم به عنوان اغتشاش برخورد کرد و نه به عنوان امری طبیعی بابت شرایط اقتصادی مملکت.
🔹بسیاری کشورهای دیگر هستند که با مشکلات عدیده اقتصادی مواجه هستند اما چنین شرایط سقوط آزاد قیمت ارز را در آن کشورها مشاهده نمی کنیم. مقابله با این اغتشاش هم راه و چاره اش برخورد اقتصادی بر اساس ضوابط مالی اقتصادی با ماجرا است. آنکه حتی چند ترم ابتدایی در زمینه اقتصاد خوانده باشد به خوبی می داند که در اقتصاد همه چیز بر اساس عرضه و تقاضا است و بس. نرخ های دستوری هیچ وقت جواب نداده و جواب نخواهد داد.»
🔹به نظر می رسد وقت آن رسیده که حاکمیت و دولتمردان، شرایط کنونی اقتصاد و ارز کشور را در چارچوب فاز دوم پروژه آشوب، تحلیل و توصیف کنند. جنگ ترکیبی ای که از اواخر شهریورماه در یک پروژه از قبل طراحی شده با مرگ مهسا امینی کلید خورد، این روزها بعد از حضور تاریخی مردم در ۲۲ بهمن که نابودکننده همه طراحیها و هزینههای دشمن علیه جمهوری اسلامی طی ماههای اخیر بود، وارد فاز اقتصادی و معیشتی خود شده و منتظر است یک مهسای امینی دیگر با بهانه معیشتی و اقتصادی شکار کند تا دوباره کف خیابانها شاهد آشوب باشیم اغتشاش ارزی امروز، انتقام از حضور میلیونی و تاریخی مردم در شنبه تاریخی ملت ایران است. کاش دولتمردان هم شرایط را درست تحلیل کنند و هم قدر این مردم پیچیده و عمیقا دوستدار اسلام و انقلاب را بیشتر بدانند
➖️➖➖