━━━💠🌸💠━━━
👨👩👧👦
تربیت دینی فرزندان ( ادامه توصیه 25، تشویق کردن فرزندان)
🎉
#ویژگیهای_تشویق
♦️
۲_متنـاسب بودن تشویـق با رفتـار
🔹
#تشویق باید به جا و متناسب با میزان و نوع کار باشد شکل آن تشویق زبانی، رفتاری، مالی، معنوی باید به روحیه ی شخص هنگام گزینش توجه شود. اگر پاداشی مادی است، باید به گونه ای باشد که کودک بتواند از آن بهره مند گردد. برای نمونه، اگر بخواهیم برای کودکی که توانسته بر خود مسلط باشد و ضوابط رفتاری و کنترلهای اجتماعی را بپذیرد، پاداش مادی در نظر بگیریم، خرید دایرة المعارف برای او خطاست. این پاداش هر چند گران بهاست، ولی برای کودک سودی ندارد. باید با خرید لباس زیبا و وسایل و اشیایی مورد استفاده و پر زرق و برق، او را تشویق کرد.
🔸 خداوند نیز برای افزایش علاقه مندی کافران و دل گرمی تازه مسلمانان به اسلام دستور میدهد که سهمی از زکات را به آنان بپردازید
و با این کار، آنان را دل گرم کنید:[۱]
🌸 اِنَّما اَلصَّدَقاتُ لِلْفُقَرا وَ الْمَساکِینَ وَ الْعامِلینَ عَلَیْها وَ الْمُؤلِّفَةَ قُلوُبُهُمْ وَ فی الرِّقابِ وَ الْغارِمینَ وَ فی سَبیلِ اللّه ِوَابْنِ السَّبیلِ فَریضَةً مِنَ اللّه وَ اللّه ُ عَلیمٌ حَکیمٌ. [۲]
زکاتها مخصوص فقیران و مسکینان و کارکنانی است که برای گردآوری آن زحمت میکشند و کسانی که برای جلب محبتشان اقدام شود و برای آزادی بردگان و ادای دین بدهکاران و در راه تقویت آیین خدا و واماندگان در راه. این فریضه ی مهم الهی است و خداوند دانا و حکیم است.
🔹
در تشویق نباید برای کار کوچک، پاداشی بزرگ و تحسینهای بیش از اندازه در نظر گرفت؛ زیرا #انگیزههای بعدی برای رفتار مطلوب را از بین میبرد. هم چنین برای کار بزرگ نباید پاداش ناچیز در نظر گرفت؛ زیرا از اهمیت آن کار میکاهد.
-----------------------
🔅
#تربیت_فرزند
✍
#جلال_نصر
📘[۱]: حدود آزادی در تربیت، ص ۲۲۰.
📕[۲]: توبه، ۶۰.
JOiN👇
🍃🌸
@Kolbezendegi
کُـلبـہ زِندِگــے👆